Nouă persoane acuzate că au prejudiciat bugetul de stat cu 16 milioane de euro au fost plasate sub control judiciar, în urma a 51 de percheziţii făcute de către poliţişti în 15 judeţe pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Peste 130 de poliţişti de criminalitate organizată, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au descins la 51 de locuinţe din judeţele Neamţ, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Buzău, Vrancea, Prahova, Iaşi, Suceava, Hunedoara, Maramureş şi municipiul Bucureşti pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în crearea de mecanisme evazioniste şi controlul societăţilor comerciale de tip fantomă.

Potrivit anchetatorilor, pe parcursul a trei ani, membrii grupării au prejudiciat bugetul de stat, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, cu aproximativ 16 milioane de euro.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2015, mai multe persoane ar fi creat fictiv ori ar fi preluat direct sau prin interpuşi numeroase societăţi comerciale, ce ar fi fost folosite în scopul emiterii către beneficiari a unor facturi. Prin acestea, se atesta în mod nereal livrarea unor mărfuri sau prestarea unor servicii de valoare foarte mare. Emiterea acestor facturi ar fi servit atât scopului diminuării bazei impozabile şi implicit a sumelor datorate bugetului de stat, dar şi în scopul creării unei aparente justificări a virării în conturile societăţilor comerciale a unor sume importante. Banii erau ulterior ridicaţi de către membrii grupării, prin transferarea acestora în alte conturi ale aceleiaşi societăţi comerciale, pe care erau emise carduri de debit, urmată de retragerea sumelor de la ATM-uri”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii, joi, de Poliţia Română.

În urma descinderilor, 58 de persoane au fost conduse la audieri, în baza unor mandate, pentru a fi dispuse măsurile legale. Astfel, au fost reţinuţi nouă bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 65 de ani, pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cele nouă persoane reţinute au fost plasate sub control judiciar în baza unei decizii a Tribunalului Neamţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.