Derbiul dintre Rapid şi FCSB, de duminică seară, din ultima etapă a Superligii, a debutat cu un moment emoţionant - jucătorii celor două echipe au intrat pe teren însoţiţi de junioarele de la Rapid, îmbrăcate în tricouri roz. Gestul simbolic susţine campania Fundaţiei Renaşterea pentru prevenirea şi combaterea cancerului la femeile din România, cu ocazia cursei caritabile Race for the Cure Romania, ce va avea loc la Bucureşti pe 8 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportivii au acceptat propunerea Fundaţiei Renaşterea şi a partenerului ei tradiţional deja, Fundaţia Superbet, cu scopul de a-şi inspira atât fanii propriilor echipe, cât şi pe toţi iubitorii fotbalului din România, să devină suporteri ai sănătăţii femeilor din viaţa lor. Totodată, participarea la cursa caritabilă Race for the Cure Romania, ediţia a 10-a, este un pas concret în această direcţie.

“Ştiu cât de atasati sunt sportivii de culorile clubului lor. Gestul lor, de a purta înaintea unui meci atât de important, tricoul Roz, de susţinere a cauzei Fundaţiei Renaşterea este unul extrem de puternic şi plin de empatie. Toţi jucătorii au în vieţile lor femei pe care le iubesc şi cărora le datorează viaţa, fericirea, poate chiar şi performanţele sportive. Trebuie să avem grijă de ele şi de sănătatea lor şi să le încurajăm să meargă la controalele medicale periodice”, a declarat Mihaela Geoană, preşedinta Fundaţiei Renaşterea.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Echipa Rapid Bucureşti schimbă, pentru a doua oară în istoria sa, culorile echipamentului de joc din celebrul vişiniu în roz. Prima dată s-a întâmplat acest lucru în anul 2020, când cursa caritabilă s-a desfăşurat în format digital din cauza pandemiei.
Gestul rămâne o încurajare adresată tuturor bărbaţilor de a fi alături de femeile din viaţa lor, atunci când acestea se confruntă cu temeri şi diagnostice dramatice care le pot afecta sănătatea, echilibrul şi starea emoţională.

Statisticile arată că, în România, multe femei diagnosticate cu cancer nu au alături partenerul de viaţă în lupta cu această boală.

„Această iniţiativă evidenţiază rolul pe care sportul şi evenimentele caritabile îl joacă în creşterea gradului de conştientizare cu privire la educaţia pentru sănătate. Fundaţia Superbet este mândră să sprijine Race for the Cure deoarece credem că în sport, ca şi în viaţă, strategia, conştientizarea, jocul în echipă şi depistarea timpurie sunt primordiale. Tricourile roz purtate de remarcabilii jucători ai echipei Rapid Bucureşti sunt mai mult decât o ţinută vestimentară; sunt o declaraţie de solidaritate, compasiune şi o aducere aminte că, împreună, putem învinge cancerul”, a declarat Augusta Dragic, preşedinta Fundaţiei Superbet.

Fundaţia Renaşterea anunţă că ediţia aniversară a tradiţionalei curse Race for the Cure Romania 2024, din 8 iunie, este dedicată celebrării femeilor care au învins cancerul de sân şi strângerii de fonduri necesare pentru prevenirea şi diagnosticarea precoce a cancerului la femei.

De asemenea, fondurile strânse vor fi utilizate pentru oferirea de peruci din păr natural femeilor şi copiilor diagnosticaţi cu cancer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.