Un cuplu spaniol care a fost împiedicat să părăsească Singapore la începutul acestei luni după o demonstraţie împotriva lui Peter Lim, proprietarul clubului Valencia pe care îl susţine, a primit un „avertisment sever” şi a fost autorizat să părăsească oraşul-stat, a anunţat, marţi, poliţia locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Poliţia a confiscat paşapoartele cuplului, care se pare că se afla în luna de miere, deoarece erau anchetaţi pentru participarea la o adunare publică.

Presa spaniolă i-a identificat drept Dani Cuesta şi soţia sa Mireia Saez, suporteri ai echipei Valencia. Dani Cuesta postase pe reţelele de socializare fotografii cu el însuşi din diferite locuri din Singapore, unde ţinea un mic banner galben şi negru pe care scria „Lim go home”. Una dintre aceste fotografii a fost făcută în faţa clădirii în care se presupune că locuieşte omul de afaceri.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Poliţia a împiedicat cuplul să se îmbarce într-un zbor spre Bali pe aeroportul din Singapore şi le-a cerut să nu părăsească ţara, a explicat primarul din Valencia, Maria José Catala. Într-o declaraţie emisă marţi, poliţia a declarat că a emis un „avertisment sever” unui bărbat în vârstă de 34 de ani pentru „participarea la o adunare publică fără autorizaţie [...] şi lipirea de afişe”.

O femeie în vârstă de 30 de ani a primit, de asemenea, un avertisment „pentru că l-a ajutat pe spaniol să ia parte la o adunare publică”. „Cei doi cetăţeni spanioli au părăsit Singapore de atunci”, a declarat poliţia, fără a preciza când.

Singapore are o legislaţie foarte strictă în ceea ce priveşte libertatea de exprimare şi demonstraţiile şi este ilegal chiar şi pentru o singură persoană să organizeze un protest public fără permisiunea poliţiei.

Peter Lim, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Singapore, a cumpărat Valencia în 2014, devenind astfel primul proprietar străin al clubului. Deşi sosirea sa a fost primită iniţial cu entuziasm, el nu a reuşit să îmbunătăţească situaţia sportivă şi mulţi fani ai Valenciei s-au întors împotriva sa.

Demonstraţiile împotriva lui Lim au devenit obişnuite în Valencia, cu bannere pe care scria „Lim pleacă acasă” afişate în mod regulat.

De şase ori campioană a Spaniei, ultima dată în 2004, Valencia ocupă în prezent locul 18 în clasament, în zona retrogradării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.