MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România şi un promotor al inovaţiei şi excelenţei în medicină, confirmă încă o dată angajamentul său de a îmbunătăţi îngrijirea pacienţilor prin adoptarea tehnologiei de vârf cu ajutorul achiziţiei a doi noi roboţi da Vinci. Noile echipamente, în care s-au investit peste patru milioane de euro, vor sta la dispoziţia pacienţilor din Braşov (Spitalul MedLife Braşov) şi Timişoara (Spitalul MedLife Timişoara).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ca urmare a acestei noi investiţii, grupul MedLife va ajunge la şapte roboţi, dintre care şase da Vinci şi un Brainlab, sistem robotic specializat în chirurgia spinală, la care se adaugă alte patru sisteme de neuronavigaţie, impunându-se astfel prin cel mai mare număr de sisteme chirurgicale robotice şi de neuronavigaţie la nivel naţional. Mai mult, până la finalul anului, MedLife îşi propune să extindă şi echipa de medici certificaţi în chirurgie robotică la peste 50 de experţi, urmând să devină operatorul cu cea mai mare echipă specializată în acest segment din România.

Roboţii da Vinci X şi da Vinci Xi, consideraţi unele dintre cele mai avansate echipamente medicale din lume, aduc numeroase avantaje în domeniul chirurgiei, atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici. Sistemele îmbină tehnica laparoscopică convenţională şi tehnologia robotică de înaltă precizie şi funcţionează ca o extensie a chirurgului. Datorită braţelor multiarticulate şi a unei tehnologii de ultimă generaţie, roboţii permit transpunerea, în timp real, a indicaţiilor medicului în mişcări de mare fineţe şi precizie, net superioare faţă de cele umane, lucru ce se traduce într-o experienţă mult îmbunătăţită pentru pacienţi.

Pe de altă parte, neuronavigaţia, considerată şi GPS-ul medicului neurochirurg, este o tehnică precisă, ghidată computerizat. Aceasta îi permite medicului să stabilească exact unde să facă incizia şi să localizeze cu precizie leziunile nervoase. Intervenţia de extirpare a unei tumori cerebrale începe cu pregătirea neuronavigaţiei pentru a se obţine modelul tridimensional al creierului. Astfel, medicii stabilesc traiectoriile chirurgicale cele mai eficiente şi sigure. Neuronavigaţia permite evitarea traumelor inutile, agresarea ţesutului fiind minimă, ceea ce duce şi la o recuperare mai uşoară.

Împreună, sistemele de chirurgie robotică, neuronavigaţie şi imagistică intraoperatorie cresc acurateţea intervenţiilor chirurgicale, scad rata complicaţiilor, îmbunătăţind, astfel, calitatea vieţii pacienţilor.

Investiţiile în domenii de avangardă, de exemplu, genetica moleculară şi chirurgia robotică, fac parte din ADN-ul MedLife, un grup care a pornit din dorinţa de a le oferi pacienţilor servicii medicale la cele mai mai înalte standarde de calitate şi siguranţă, iar acestea implică automat aportul tehnologiilor de ultimă generaţie. Am investit în mod susţinut în ele, achiziţia noilor roboţi reprezintă doar un nou pas într-o direcţie pe care ne-am stabilit-o cu ani în urmă. Însă pariul câştigător este reprezentat de parteneriatul dintre sisteme robotice de top şi medici buni, specializaţi în utilizarea unor tehnologii atât de avansate. Este extraordinar că pacienţii noştri vor avea acces la cea mai mare echipă de medici certificaţi în chirurgie robotică din România”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Grup.

România se numără printre ţările europene aliniate la dezvoltarea globală a chirurgiei robotice, cu intervenţii tot mai sofisticate, numărul acestora crescând de la un an la altul. Până la finalul lui 2024, vor exista 18 centre de chirurgie robotică în ţară, aflate în Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

La nivel global, piaţa de chirurgie robotică este evaluată la 7,1 miliarde de dolari şi se estimează că va ajunge la peste 26 miliarde de dolari până în 2032 ca urmare a progreselor tehnologice, a investiţiilor in domeniul sănătăţii, precum şi a numărului din ce în ce mai mare de proceduri chirurgicale complexe. Potrivit specialiştilor, factorii cheie din spatele acestei prognoze sunt cererea crescută pentru intervenţii chirurgicale minim invazive, prevalenţa ridicată a afecţiunilor cronice, precum şi adoptarea tehnologiei în diferite specialităţi chirurgicale cum ar fi ortopedia, neurochirurgia sau ginecologia.

La nivel local, MedLife are o contribuţie cheie în poziţionarea României în context european şi global în ceea ce priveste robotica medicală. Astfel, toate spitalele MedLife de mari dimensiuni dispun de tehnologie de ultimă generaţie, cea mai performantă din România la nivelul operatorilor privaţi. Grupul planifică să continue investiţiile susţinute în noi proiecte de tehnologizare şi în inovaţii, precum chirurgia robotică şi extinderea sistemului de transport cu drone la nivel naţional, mizând totodată pe accelerarea digitalizării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.