Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Dr. A.I. Sbârcea” din Braşov a fost reabilitat, modernizat, eficientizat energetic şi dotat prin mai multe proiecte, din care cel mai amplu în valoare de peste 26 de milioane de lei. De asemenea, va creşte capacitatea compartimentului de terapie intensivă neonatală, printr-o investiţie realizată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Compartimentul va fi modernizat şi dotat, suma totală fiind de peste 10,7 milioane de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Consiliului Judeţean Braşov, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Dr. I.A. Sbârcea” din Braşov, care deserveşte atât paciente din judeţ, cât şi din cele învecinate, a fost reabilitat, modernizat, eficientizat energetic şi dotat cu aparatură medicală şi mobilier prin intermediul mai multor investiţii.

”Cel mai amplu proiect investiţional, la finele căruia aspectul corpului nou al Maternităţii s-a preschimbat în totalitate, a fost implementat de administraţia publică judeţeană în perioada 2018-2024 cu fonduri europene accesate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, arată CJ Braşov.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
FOTO: Facebook CJ Braşov
FOTO: Facebook CJ Braşov

Proiectul ”Modernizare, dotare şi eficientizare energetică a corpului S+P+7+M şi corp extindere (de legătură) existent între corpul nou şi corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov” a avut ca obiectiv principal creşterea eficienţei energetice a clădirii noi şi a celei care face legătura cu clădirea veche a Maternităţii, care a fost modernizată în anul 2017 printr-un program derulat de Ministerul Sănătăţii cu fonduri de la Banca Mondială.

Contractul de finanţare a fost semnat în martie 2018, valoarea cheltuielilor totale ale proiectului fiind de 26.552.919,96 lei, din care 18.219.927,27 lei au însemnat cheltuieli totale eligibile, iar diferenţa de 8.332.992,69 lei, cheltuielile neeligibile.

Luni, au început procedurile privind recepţionarea lucrărilor care au transformat corpul nou al Maternităţii Braşov într-un spaţiu modern şi eficient din punct de vedere energetic.

Pe lângă lucrările cuprinse în proiectul european, specialiştii CJ Braşov, în colaborare cu echipa managerială a Maternităţii, au identificat şi alte necesităţi investiţionale, materializate prin intermediul unor lucrări finanţate din bugetul judeţean şi din fondurile spitalului, care au totalizat 19.405.426 lei.

La rândul său, Ministerul Sănătăţii a anunţat investiţii pentru terapia intensivă neonatală.

”Investim în terapia intensivă neonatală prin PNRR la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. A.I. Sbârcea» Braşov. Creştem capacitatea compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuţi şi îl dotăm cu echipamente medicale performante. Vor fi executate lucrări de reparaţii curente şi amenajări care vor permite creşterea cu 11 paturi a capacităţii compartimentului”, au arăta reprezentanţii MS, luni, într-o postare pe Facebook.

Totodată, vor fi achiziţionate şi puse în funcţiune 23 de tipuri de echipamente medicale (173 de bucăţi) şi vor fi modernizate cele 5 paturi de terapie intensivă existente prin dotarea cu 4 tipuri de echipamente medicale.

De asemenea, va fi îmbunătăţit programul de screening, prin 9 tipuri de echipamente medicale care vor fi cumpărate.

Investiţia se ridică la 10.739.644 lei fără TVA.

Potrivit MS, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Dr. A.I. Sbârcea” este instituţia medicală braşoveană care beneficiază în prezent de cele mai multe proiecte cu fonduri europene, aflate în diverse stadii de implementare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.