Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat că planşeul Unirii, aflat în mijlocul Bucureştiului, riscă să se surpe. ”Ne facem de râs. O să râdă oamenii de noi. E în mijlocul oraşului, kilometrul zero. Ajunge să se surpe. Nu e în stare să îl facă şi nici pe alţii nu lasă să îl facă”, a susţinut Negoiţă, adăugând că primarul general, Nicuşor Dan, doreşte blocarea tuturor proiectelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Robert Negoiţă a fost întrebat, marţi, de ce Primăria Sectorului 3 a autorizat lucrarea de la planşeul Unirii, care este administrată de Primăria Sectorului 4, pe un teren al Primăriei Capitalei.
 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
“Dacă vă uitaţi în lege, în Bucureşti, sunt două instituţii care autorizează. Tot ce înseamnă zone protejate şi monumente istorice e Primăria Generală, tot ce înseamnă restul în afară de astea sunt primăriile de sector. (...) Nu contează cine e proprietarul. (...) Tot ce este în Sectorul 3 şi nu este monument istoric sau în zonă protejată... noi autorizăm lucrările Primăriei Generale de multe ori”, a răspuns Robert Negoiţă. 
 
El a fost întrebat despre declaraţia primarului Nicuşor Dan, care a afirmat că acel teren este proprietatea Primăriei Capitalei. 
 
”Îmi pare atât de rău că discutăm atât de mult despre ceea ce zice Nicuşor Dan şi nu discutăm nimic din ce face Nicuşor Dan. Că nu face nimic. Ar trebui să vedem ce face. (...) Cred că ar trebui făcut planşeul ăla. Ne facem de râs. O să râdă oamenii de noi. E în mijlocul oraşului, kilometrul zero. Ajunge să se surpe. Nu e în stare să îl facă şi nici pe alţii nu lasă să îl facă”, a afirmat primarul Sectorului 3.
 
El a fost întrebat cum comentează scenele de luni seara, cu buldozerele. 
 
”E incalificabil. Ce poţi să comentezi, e fără cuvinte. E foarte trist. Asta trebuia să o fi făcut Primăria Generală de mult. Nu ar trebui noi să intrăm peste atribuţiile lor, dar nu sunt în stare să le facă”, a declarat Robert Negoiţă. 
 
El a explicat şi de ce autorizaţia pentru planşeul Unirii a fost semnată de viceprimarul Sectorului 3.
 
”Eu am delegat, partea de urbanism este la viceprimar. Tot ce înseamnă urbanism semnează viceprimarul”, a transmis Negoiţă. 
 
Întrebat care este miza acestui scandal şi ce urmăreşte Primăria Capitalei, primarul Sectorului 3 a răspuns: ”Să blocheze tot. Trebuie să aibă şi ei ceva activitate. Nouă ne-au scos palmierii. Au lăsat în urmă nişte gropi. Dacă scoteau palmierii şi puneau arţari, puneau nuci, puneau corcoduş, puneau două păpădii. Nouă nu ne plac palmierii, nouă ne plac păpădiile şi punem păpădiile. În urmă au lăsat nişte gropi, nu au pus nimic. Asta e trist. Asta face primarul general, nu ştie decât să demoleze, să strice. E supărat pe ce se face. Cred că oraşul ăsta trebuie să se mişte. Când eşti într-o organizaţie de tip ONG acolo poţi să spui cum nu se poate face, asta nu e în regulă aşa. Când eşti pe o funcţie publică, ar trebui să arăţi şi cum se face”. 
 
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat, luni, începerea lucrărilor pentru reabilitarea planşeului Unirii, în baza unei autorizaţii emise de Primăria Sectorului 3. Primarul Nicuşor Dan a mers, luni, în jurul prânzului, pentru îndepărtarea gardurilor ridicate pentru amenajarea de şantier. Deoarece a fost chemată Poliţia Naţională, Nicuşor Dan a mers să explice faptul că Primăria Capitalei este proprietara acelui teren pe care se fac lucrări. Ulterior, luni seara, reprezentanţii Primăriei Bucureşti au revenit cu buldozere pentru a dărâma gardurile. Primarul Daniel Băluţă a decis atunci retragerea angajaţilor instituţiei şi a echipelor care lucrează la consolidarea planşeului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.