Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, joi, că un aparat de zbor fără pilot a fost găsit, în februarie, în judeţul Botoşani. Acesta era de provenienţă civilă şi nu avea armament şi nici muniţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În data de 29 februarie, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naţionale pentru cercetarea şi analiza unui aparat de zbor fără pilot, de mici dimensiuni, pe care l-a identificat în apropierea localităţii Unteni, jud. Botoşani, ca urmare a sesizării făcute de un cetăţean”, au anunţat, joi, reprezentanţii MApN.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Ei au precizat că o echipă formată din specialişti ai ministerului şi ai altor instituţii din Sistemul Naţional de Apărare a făcut, în aceeaşi zi, cercetări la locul incidentului şi a ridicat aparatul de zbor pentru expertizarea de natură tehnică.
 
”În urma expertizărilor, a rezultat că aeronava fără pilot era de provenienţă civilă, neavând la bord echipamente de tip sau de uz militar şi nici armament sau muniţie”, a precizat sursa citată.
 
Anunţul a fost făcut după ce presa a relatat despre prăbuşirea aparatului de zbor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.