USR Constanţa a depus, sâmbătă la Parchetul de pe lângă judecătoria Constanţa, o plângere penală pe numele primarului Vergil Chiţac, precum şi pe numele directorului executiv al Direcţiei Logistice din Primăria Constanţa, Alin Vintilă, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 297 alin. (1) din Codul penal – şi anume, „haosul pe care l-au creat în ceea ce priveşte organizarea alegerilor de duminică, 9 iunie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Primarul trebuie să răspundă în faţa legii pentru acest haos în organizarea alegerilor, pentru că acest haos afectează drepturi fundamentale. Astăzi a fost amendat de AEP, trebuie să răspundă şi penal. Le transmit tuturor celor care au de gând să fure chiar şi un singur vot: vor ajunge pe mâna instanţelor. Nu admitem să fie deturnat votul constănţenilor. Până la această oră, trebuia ca secţiile de votare să fie puse la punct, dar nu este aşa. Am anunţat acum mai bine de o săptămână că sunt probleme, că sunt doar 3 urne de vot, în loc de 5, cum stabileşte legea. Şi în acest moment mai sunt secţii de votare în care nu sunt 5 urne, cum ar fi secţiile 85, 117, 118, 165, 166, 111, 204. Iar acolo unde au mai fost aduse 2 urne, sunt nişte cutii de carton, parcă ar fi ambalaje de frigidere”, a declarat preşedintele USR Constanţa, Stelian Ion, potrivit comunicatului de presă al partidului.

Reprezentanţii USR au semnalat şi alte probleme în secţiile de votare: „au venit saci cu buletine de vot care nu sunt sigilaţi; primăria nu le-a pus la dispoziţie preşedinţilor de secţii listele de delegaţi; primăria nu a asigurat nici măcar coli de hârtie pe care să scrie procesele verbale.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

USR Constanţa face apel la cetăţeni să iasă în număr cât mai mare mâine la vot, pentru a se asigura că dreptul lor de a alege va fi respectat.

Reprezentanţii PSD Constanţa au precizat că au constatat „cu stupoare că primarul Constanţei, Vergil Chiţac, continuă să încalce legea, cu numai câteva ore înainte de scrutinul din 9 iunie, urmărind, cu intenţie directă, calificată prin scop, deturnarea rolului şi scopului procesului electoral democratic, în detrimentul direct al constănţenilor”. Ei fac apel la stoparea imediată a oricăror tentative de alterare a procesului de votare şi la respectarea dreptului constănţenilor la vot. Candidatul PSD la Primăria Constanţa Horia Constantinescu a anunţat că depune plângere penală împotriva lui Chiţac.

Edilul din Constanţa Vergil Chiţac, candidat pentru un nou mandat, din partea PNL, afirmă, după ce în spaţiul public au apărut acuzaţii potrivit cărora la Constanţa sunt doar câte trei urne de vot în secţiile de votare, că în fiecare dintre cele 211 secţii din municipiu sunt amplasate câte cinci urne de vot, pentru fiecare tip de buletin pe care se va vota. El consideră total iresponsabilă lansarea unei teme false cu puţin timp înaintea votului pentru alegerile locale şi europarlamentare.

Primarul Constanţei a fost amendat de AEP după ce la verificările făcute sâmbătă dimineaţă în două secţii de vot au fost găsite doar câte trei urne. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.