Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a transmis unei persoane care l-a întrebat dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce frupt în zi de post, deoarece suferă de o boală neurologică şi a primit recomandare să mănânce foarte bine, să nu se ia după medic în cele sufleteşti deoarece acesta nu are pregătire duhovnicească. Înaltul Prelat a precizat că un duhovnic nu poate încălca rânduielile, iar mâncarea de dulce nu o va face mai sănătoasă pentru că are toxine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi, la o emisiune la Radio Dobrogea, de o persoană care are o boală neurologică, dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce frupt în zi de post, având în vedere că i s-a recomandat să mănânce foarte bine.

“Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul în general îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul acum cereţi o dezlegare exagerat de mare. Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău. Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile. Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.