Şedinţa anuală de strategie a MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, şedinţă în care se decid planurile de dezvoltare a grupului pentru următorii ani şi trendurile din zona serviciilor medicale, a inclus în 2024 şi o expoziţie – radiografie. Tema acesteia era tehnologia viitorului, cea care va face parte din experienţele de zi cu zi ale pacienţilor din 2030. Unele dintre exponate au putut fi văzute pentru prima oară în România, iar cei prezenţi au putut observa modul în care funcţionează cu ajutorul unor demo-uri. Cuvintele-cheie, utilizate deopotrivă de participanţi şi expozanţi, au fost drone, roboţi, automatizare şi tehnologie VR, principalii asistenţi ai medicilor buni care vor administra tratamente personalizate în viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”De-a lungul timpului, MedLife s-a impus drept un promotor al inovaţiei şi excelenţei în medicină, aşa că era şi firesc ca pacienţii noştri să fie primii din România care vor avea acces la tehnologie de ultimă generaţie, fie că vorbim de roboţi chirurgicali dotaţi cu zeci de instrumente, VR, drone sau de ecografe şi tomografe extrem de avansate. Tehnologia prezentată de MedLife nu doar că nu are echivalent în România, ci se situează la un nivel de excelenţă foarte ridicat, acela care a consacrat Mayo Clinic, situată frecvent pe locul întâi în cele mai multe clasamente ale serviciilor medicale din SUA. Această tehnologie de vârf nu vine decât să amplifice acurateţea, precizia şi competenţele medicului, care va rămâne în continuare vioara întâi şi piesa de rezistenţă a actului medical”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.

Doi roboţi chirurgicali au fost vedetele expoziţiei. Cel dintâi este unul pe care specialiştii din România în acest segment îl văd prima dată: sistemul de chirurgie asistată robotic HUGO RAS, printre ale cărui beneficii se numără vizualizarea 3D de înaltă definiţie şi gama de instrumente necesare chirurgiei minim invazive. Pentru pacient, utilizarea acestei tehnologii înseamnă reducerea riscurilor de complicaţii postoperatorii, scăderea duratei spitalizării şi diminuarea pierderii de sânge. Cele trei componente majore ale sistemului sunt turnul sistemului, consola chirurgului şi cele patru module cu braţe, fiecare din acestea fiind o componentă independentă, mobilă, care se conectează la un instrument chirurgical. Comparativ cu laparoscopia convenţională, acest sistem permite o vizualizare îmbunătăţită, utilizarea instrumentelor cu grade suplimentare de libertate, ergonomie îmbunătăţită pentru chirurg şi precizie în câmpul chirurgical.

Din expoziţie nu putea lipsi sistemul chirurgical da Vinci Xi, pe care pacienţii MedLife îl cunosc deja. Acesta, format din braţe robotice, consola chirurgului şi turn video, dispune de prelungiri ale braţelor montate pe cel iniţial, cu articulaţii de configurare multi-poziţie concepute pentru a facilita maximizarea spaţiului de lucru chirurgical şi extern. Dintr-o singură locaţie a cartului, personalul are capacităţi mai mari de poziţionare a braţelor, iar chirurgii pot opera mai uşor pe mai multe cadrane, cu libertatea de a finaliza o gamă largă de proceduri minim invazive. Cele 40 de instrumente ale sale permit intervenţii chirurgicale în urologie, chirurgie generală, ginecologie, chirurgie toracică, ORL (anumite tipuri de proceduri) şi pediatrie.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În expoziţie au putut fi văzute şi Photon counting, o tehnologie revoluţionară în tomografie computerizată (CT), care permite rezoluţie spectrală ridicată, reducerea dozei de radiaţii, capacitate îmbunătăţită de rezoluţie spaţială şi de a separa materialele, şi de CIARTIC Move, o nouă clasă de braţ C-arm mobil 3D autonom, care are potenţialul de a aborda provocările operaţionale legate de imagistica intraoperatorie, cauzate de lipsa de personal şi echipele chirurgicale supraîncărcate din sala de operaţie. Mai mult, expoziţia a inclus şi un ecograf neurochirurgical intraoperator (sistem de vizualizare şi ghidare chirurgicală); acesta poate fi integrat digital exclusiv cu neuronavigaţia BrainLab, deja utilizată la MedLife, şi permite imagistica în timp real, fiind dotat cu algoritmi automatizaţi şi sonde complet sterilizabile pentru utilizare în interiorul corpului şi al cavităţilor (sonde special concepute pentru neurochirurgie: de craniotomie, de tip Burr-Hole şi cea de tip crosă hochei). Din expoziţie nu au lipsit un indexor, VR, o soluţie digitală numită Alin IQ Insights şi una dintre dronele utilizate în premieră românească de MedLife pentru transportul probelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.