Peste 123.000 de nereguli au fost constatate în primele nouă luni ale anului în urma controalelor făcute de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) la operatori economici şi instituţii publice, suma totală a amenzilor aplicate ridicându-se la aproape 14 milioane de lei, a anuţat sâmbătă prim-adjunctul inspectorului general, Cristian Radu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestuia, în primele nouă luni ale anului au fost desfăşurate 30.610 acţiuni, dintre care 29.772 de controale de prevenire, 241 de inspecţii materializate prin personalul unităţilor subordonate şi 597 de audituri efectuate la persoanele fizice şi juridice autorizate pentru a presta activităţi în domeniul apărării împotriva incendiilor şi protecţiei civile.

Activităţile de control au avut loc la obiective de investiţii (3.825 de acţiuni), precum şi la 13.842 de operatori. De asemenea, s-au derulat 9.324 de acţiuni de control la instituţiile publice, 103 acţiuni la construcţiile hidrotehnice cu risc crescut de avarii şi generarea unor unde de viituri în aval, nouă acţiuni la punctele de comandă de protecţie civilă, 1.444 de acţiuni pentru verificarea îndeplinirii obligaţiilor care revin personalului cu atribuţii în domeniul protecţiei civile sau al apărării împotriva incendiilor, precum şi 759 de controale la serviciile voluntare şi 221 la cele private.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Prim-adjunctul inspectorului general a precizat că în acest an au fost înregistrate, în urma controalelor, 123.354 de nereguli, dintre care 80.886 au fost sancţionate. 10.571 de sancţiuni sunt contravenţionale, iar totalul amenzilor se ridică la 13.673.641 de lei

„Sancţiunile complementare constau şi în oprirea funcţionării sau utilizării unor operatori economici, am avut trei astfel de cazuri de întrerupere a funcţionării din cauza încălcării grave a normelor de apărare împotriva incendiilor, respectiv destinaţia acestora a fost de activităţi de comerţ şi de alimentaţie publică”, a declarat Cristian Radu.

El a mai precizat că în acest an a crescut numărul de petiţii trimise de cetăţeni la IGSU, fiind înregistrate 2.349 de astfel de plângeri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.