USR îl irnozează, într-un comunicat, pe primarul Clujului, Emil Boc, despre care afirmă că ”devine din ce în ce mai ridicol în campania electorală pentru alegerile locale” întrucât se pregăteşte ”să taie panglica pentru mutarea a 370 de metri de ţevi şi cabluri pentru viitoarea centură a Clujului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Săptămâna şi panglica. A venit rândul centurii Cluj. Aia preluată de Boc în 2017, cu licitaţie anulată de 2 ori, după un studiu de fezabilitate ce a durat 5 ani. Dar ce credeţi că inaugurează Boc pe centura Cluj? Debutul lucrărilor la centură? Evident că nu, că doar nu există nici măcar constructor. Startul şantierului la vreun drum de legătură spre centura inexistentă? Nu. Emil Boc taie panglica pentru mutarea a 370 de metri de ţevi şi cabluri în Floreşti. Adică 1% din proiectul de lărgire la 6 benzi a drumului Cluj - Floreşti, care trebuia să intre în şantier luna trecută, dar cu exproprieri întârziate de acelaşi primar. Care, la rândul lui, e 1% din proiectul centurii Cluj”, explică Horaţiu Cosma, fost secretar de stat USR în Ministerul Transporturilor, potrivit unui comunicat al USR.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Centura este o prioritate pentru Cluj, pentru că răspunde celor mai mari probleme ale oraşului: traficul infernal din oraş şi calitatea vieţii oamenilor care pierd ore în şir în maşină şi în poluare, ore pe care le-ar putea petrece cu familia sau cu prietenii, precizează sursa citată.
 
“Fiecare clujean activ stă în trafic aproximativ 2 ore pe zi. La un calcul simplu, dacă ne gândim doar la cele circa 230 de zile lucrătoare dintr-un an, clujenii îşi pierd în trafic 20 de zile din viaţă, în fiecare an. Dacă ai doi copii la unităţi de învăţământ diferite, cu activităţi diferite după şcoală, îţi petreci jumătate din zi în trafic. Doamne fereşte de o vizită la spital şi statul în sălile de aşteptare. E insuportabil pentru multe familii. Dacă iese iar Boc primar, în următorul mandat clujenii vor pierde 80 de zile din viaţa lor.”, afirmă Viorel Băltăreţu, deputat de Cluj şi candidat la primărie din partea alianţei Dreapta Unită.
 
Proiectul centurii a fost menţionat pentru prima dată în Planul Urbanistic General al oraşului Cluj-Napoca în anii ’90.
”Emil Boc a promis în repetate rânduri că va finaliza acest proiect, dar nu şi-a respectat promisiunile. Fără această centură, clujenii vor pierde tot mai multe ore in traficul infernal, iar Clujul va rata oportunităţi economice”, susţine USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.