Faptul că ministrul Cătălin Predoiu aruncă pisica dezorganizării alegerilor la PSD este problema tensiunilor între liberali şi pesedişti, însă cetăţenii români trebuie să ştie că Ministerul Afacerilor Interne şi Autoritatea Electorală Permanentă au o responsabilitate împărţită pentru tot procesul electoral, au spus reprezentanţii partidului REPER. MAI reprezintă Guvernul României, care are responsabilitatea politică a desfăşurării alegerilor fără incidente sau suspiciuni de fraudă, ceea ce în acest moment nu se întâmplă şi reamintescş că MAI şi AEP au semnat şi scris ordonanţa de urgenţă privind comasarea alegerilor europarlamentare şi locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Această ordonanţă a scos delegaţii Partidului REPER din secţiile de vot iar azi vedem rezultatele deciziei, mai spune comunicatul de presă al formaţiunii.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
În peste 2.500 de secţii REPER apare cu zero voturi iar acolo unde a fost aprobată renumărarea - în doar două secţii - am recuperat peste 150 de voturi. În alte peste 250 de secţii de vot cetăţenii care au votat REPER ne-au semnalat că votul lor nu este înregistrat în procesele verbale. Pentru toate au fost formulate contestaţii în faţa Biroului Electoeal Central, căruia ii solicităm să dispună de urgenţă renumărarea voturilor.
 
„Partidul REPER îi cere lui Marcel Ciolacu să-şi asume răspunderea politică pentru modul în care guvernul României a organizat defectuos alegerile comasate din 9 iunie. De asemenea, cerem în continuare demisia şefului AEP Toni Greblă, a întregii conduceri a Autorităţii Electorale permanente şi a ministrului de interne Cătălin Predoiu pentru neregulile grave constatate de competitorii electorali, observatorii independenţi şi de către cetăţeni. Nu în ultimul rând, partidul REPER îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să-şi exercite de îndată rolul de mediator între societate şi stat într-un moment delicat pentru democraţia din România, în care încrederea în procesul electoral s-a prăbuşit şi urmează alte două rânduri de alegeri cruciale pentru viitorul ţării”, mai spune precizarea semnată de copreşedinţii formaţiunii, Dragoş Pîslaru şi Ramona Strugariu.
 
Ministrul Cătălin Predoiu a precizat căcă Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuţii de numărare a voturilor, menţionarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opţiunilor electorale exprimate. „Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliţia şi Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuţii de pază a locaţiilor: săli, birouri, etc.”, a adăugat liberalul, care a mai spus că angajaţii MAI nu au nici atribuţia, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.