Suspiciunile cu privire la votul din Sectorul 2 au fost confirmate ca dovezi clare de fraudă: semnături falsificate ale membrilor comisiei de vot pe procesele verbale urcate în platforma AEP, transmite USR Bucureşti. Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a demonstrat că există probleme serioase în desfăşurarea alegerilor recente în Sectorul 2, atrăgând atenţia tuturor partidelor şi autorităţilor asupra acestor falsuri. Face un apel către toate partidele să-şi verifice semnăturile. Altfel, girează un furt organizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este evident că domnul Greblă încearcă să muşamalizeze fraudarea acestor alegeri. Cer în continuare să se renumere voturile în secţiile unde au dispărut voturi. Tergiversează sperând că lumea oboseşte. Nu vom obosi, vom lupta în continuare, pentru că acum diferenţa este mult mai mică între mine şi contracandidatul meu”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, conform comunicatului de presă al USR Bucureşti

A fost constatată lipsa a peste 2.000 de voturi. La Secţia 167, semnătura nu este cea a reprezentantului desemnat. În urma acestor dovezi, Radu Mihaiu a depus un denunţ penal pentru semnătură falsă în acte publice.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Vorbim de fraudă sistemică; avem 3-4 secţii unde buletinele erau deja ştampilate. Am cerut anularea alegerilor de marţi seara. Am făcut-o bazându-ne pe suspiciuni, iar acum deja avem dovezi. Cererea de anulare se depune la Biroul Electoral Central, care aşteaptă închiderea procesului de votare. Aş dori să se reflecte corect rezultatul”, a adăugat Mihaiu.

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, cere, de asemenea, corectitudinea procesului electoral.

„Nu suntem aici să apărăm doar voturile USR-iste, ci să protejăm votul fiecăruia. Fac un apel să nu subestimăm importanţa crucială a acestor zile şi a procesului de renumărare a voturilor. Ne-am obişnuit cu politizarea unor instituţii publice, dar să nu ne obişnuim cu politizarea numărării voturilor. Sunt dovezi că au existat acte de fraudă. Nu spun că domnul Ciolacu este responsabil pentru aceste discrepanţe, dar este responsabil politic pentru tăcerea Guvernului în faţa acestor dovezi. Încă mai putem renumăra aceste voturi şi încă ne mai putem asigura că fiecare vot este numărat. Este vorba despre un respect de bază pentru toţi cetăţenii care au votat şi ca buletinul lor de vot să se regăsească în numărătoarea finală a voturilor”, a spus Fritz, potrivit sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.