Reprezentanţii PSD Tulcea susţine că este o situaţie extrem de gravă de fraudă electorală, care a avut loc la alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea. Ei au adăugat că au sesizat Biroul Electoral Judeţean şi Biroul Electoral Central şi au cerut renumărarea tuturor voturilor exprimate pentru funcţia de edil al oraşului Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma scrutinului, au fost identificate numeroase nereguli care ridică semne serioase de întrebare asupra corectitudinii procesului electoral. Printre cele mai alarmante probleme constatate se numără:

- Fraudarea masivă a voturilor: Au fost observate discrepanţe semnificative între numărul total de votanţi înregistraţi în tabletele operatorilor şi numărul de votanţi consemnaţi în procesele verbale. Solicităm cu fermitate modificarea menţiunilor din procesele verbale astfel încât să corespundă cu datele exacte din tabletă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

- Consemnarea eronată a rezultatelor votului: Rezultatele votului au fost consemnate eronat, cu diferenţe între numărul total de votanţi înregistraţi pe tabletă şi cel consemnat ca număr de votanţi în procesele verbale.

- Tabletele operatorilor: S-a constatat că tabletele operatorilor, cu programele de înregistrare active, au fost utilizate în afara secţiilor de votare până în momentul suspendării activităţii BEJ. Aceasta ridică suspiciuni serioase cu privire la integritatea datelor înregistrate”, arată comunicatul de presă al filialei PSD Tulcea.

Decizia BEJ de a suspenda activitatea a fost justificată prin referirea expresă la numeroase avertizări şi erori evidenţiate în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării, mai spune sursa citată.

„În acest context, solicităm investigarea urgentă şi transparentă a acestor nereguli şi luarea măsurilor necesare pentru a asigura corectitudinea şi legalitatea procesului electoral”, conform comunicatului de presă.

PSD Tulcea îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de aceste evenimente şi cere autorităţilor competente să intervină rapid pentru a clarifica situaţia şi pentru a proteja dreptul cetăţenilor la un vot corect şi liber. În acest sens, Organizaţia judeţeană PSD Tulcea a sesizat BEJ şi BEC, solicitând renumărarea tuturor voturilor exprimate pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea.

„Este inacceptabil ca, în anul 2024, să fim martorii unor astfel de abateri grave de la normele democratice. PSD Tulcea va lupta cu toate mijloacele legale pentru a asigura transparenţa şi corectitudinea alegerilor, astfel încât voinţa cetăţenilor să fie respectată. Solicităm intervenţia urgentă a autorităţilor pentru a remedia aceste nereguli şi pentru a restabili încrederea publicului în procesul electoral”, a conchis sursa menţionată.

Candidatul PNL la Primăria Tulcea, actualul edil Ilie Ştefan, conduce după numărătoarea parţială a voturilor, cu patru procente, în faţa principalului săi contracandidat de la PSD, Ilie Ştefan. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a câştigat un nou mandat în fruntea instituţiei, din partea PSD, el având un avans de zece procente faţă de candidatul PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.