Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunţă că a solicitat în cadrul Consiliului AgriFish modificarea Regulamentului 2115/ 2023 pentru a le permite fermierilor eligibilitatea cheltuielilor privind achiziţia de animale de reproducţie, el arătând că este o decizie pe care o aşteaptă majoritatea fermierilor europeni care îşi desfăşoară activitatea în zootehnie, având în vedere dificultăţile pe care le au de la începutul conflictului din Ucraina. Ministrul precizează că propunerea României a primit sprijinul a unei părţi importante a miniştrilor din statele membre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am solicitat în cadrul Consiliului AgriFish modificarea Regulamentului 2115/ 2023 pentru a le permite fermierilor eligibilitatea cheltuielilor privind achiziţia de animale de reproducţie în cadrul FEADR. Este o decizie pe care o aşteaptă majoritatea fermierilor europeni care îşi desfăşoară activitatea în zootehnie, având în vedere dificultăţile pe care le au de la începutul conflictului din Ucraina”, spune ministrul într-o postare.

”Mă bucur că propunerea noastră a primit sprijinul a unei părţi importante a colegilor mei miniştri din statele membre. De asemenea, am solicitat în cadrul Consiliului AgriFish includerea în documentul de sinteză al Preşedinţiei Consiliului a principiului de convergenţă pentru plăţile directe acordate fermierilor”, mai spune Barbu.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ministrul Agriculturii subliniază că este obligatoriu să existe un echilibru al plăţilor acordate celor care produc, pentru a oferi şanse egale de dezvoltare tuturor fermierilor europeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.