Preţul Bitcoin a scăzut joi la aproximativ 57.000 de dolari pe unitate, atingând un minim din ultimele două luni, după ce Rezerva Federală a SUA a publicat procesele verbale de la reuniunea din iunie, indicând că banca centrală nu este încă pregătită să reducă ratele dobânzilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, bitcoin a scăzut în timpul tranzacţiilor cu aproximativ 5% în 24 de ore, la 56.837 USD pe unitate, coborând sub pragul de 57.000 USD pentru prima dată de la 1 mai, potrivit datelor de pe site-ul de analiză pentru criptomonede CoinGecko.

Ulterior, bitcoin a redus oarecum pierderile şi s-a tranzacţionat la 57.932,57 USD, în scădere cu 3,4% faţă de ziua de miercuri.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Moneda rivală ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut cu 5%, la 3.120 USD pe unitate.

Scăderile au avut loc după ce Rezerva Federală a publicat miercuri procesele-verbale de la reuniunea din iunie, care au arătat că oficialii băncii centrale sunt reticenţi să scadă ratele dobânzilor până când date suplimentare nu vor arîta că inflaţia se îndreaptă în mod sustenabil către ţinta de 2% a băncii centrale.

Ratele mai mari ale dobânzilor sunt de obicei mai puţin favorabile pentru bitcoin şi alte criptomonede, deoarece diminuează apetitul investitorilor pentru risc.

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 73.700 de dolari în luna martie a acestui an, după ce Comisia pentru bursă şi valori m (SEC) obiliare a aprobat primul fond de tranzacţionare la bursă pentru bitcoin la vedere, sau ETF.

ETF-urile permit investitorilor să cumpere un produs care urmăreşte preţul bitcoin fără a deţine criptomoneda subiacentă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.