Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, joi la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach. Din delegaţia prezentă la întrevederea cu şeful statului au făcut parte Spyros Capralos, Preşedintele Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene, Octavian Morariu, membru al Comitetului Olimpic Internaţional pentru România, şi Mihai Covaliu, Preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. În cadrul întâlnirii, a fost adus în discuţie rolul esenţial al Jocurilor Olimpice în promovarea păcii, dialogului, cooperării şi solidarităţii între naţiuni. În contextul actual de securitate, a fost evidenţiat potenţialul unificator al sportului prin intermediul Jocurilor Olimpice de vară, care se vor desfăşura în perioada 26 iulie – 11 august în Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrevederea Preşedintelui României cu reprezentanţii delegaţiei Mişcării Olimpice se înscrie în seria demersurilor întreprinse de preşedintele Klaus Iohannis pentru a transmite, la cel mai înalt nivel, un mesaj de susţinere a sportivilor români care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele României a accentuat importanţa mişcării fizice în dezvoltarea unei societăţi, precum şi impactul pe care sportul îl are asupra unui stil de viaţă sănătos.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În ceea ce priveşte atenţia faţă de mediu, şeful statului a apreciat eforturile Comitetului Olimpic Internaţional pentru ca această ediţie a Jocurilor Olimpice să fie sustenabilă şi a salutat abordarea incluzivă şi modernă a Comitetului Olimpic Internaţional în atingerea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă, mai arată sursa citată.

Preşedintele Comitetului Olimpic InternaţionalThomas Bach a transmis că Mişcarea Olimpică a realizat progrese considerabile în ceea ce priveşte atragerea tinerelor generaţii către sport şi a subliniat necesitatea încurajării sportului de masă, precum şi importanţa acestuia pentru sănătatea mintală.

O altă temă abordată a fost legată de performanţele remarcabile ale sportivilor români care vor participa la Jocurile Olimpice, aceştia fiind o sursă de inspiraţie pentru implicarea, ambiţia şi pasiunea dovedite în lupta pentru calificarea la această competiţie.

Preşedintele României Klaus Iohannis a urat succes delegaţiei Mişcării Olimpice în organizarea Jocurilor Olimpice.

La rândul său, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional a adresat mulţumirişefului statului pentru susţinerea Mişcării Olimpice şi pentru implicarea în promovarea sportului în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.