Delegaţii Dreapta Unită vor folosi o aplicaţie de monitorizare în secţiile de votare, în scopul prevenirii fraudării alegerilor, în contextul în care PSD şi PNL fac tot ce pot pentru ca la alegerile din 9 iunie să nu avem oglinda corectă, nedistorsionată, a voinţei românilor. Orice neregulă sau suspiciune va fi semnalată imediat Poliţiei şi procurorilor. În acest sens, Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, face un apel către delegaţii PSD şi PNL din secţiile de votare să nu-şi rişte libertatea angrenându-se în maşinăria de partid de fraudare a alegerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Bode, ăla cu doctoratul de la PNL, organizează împreună cu Toni Greblă, preşedintele PSD de la Autoritatea Electorală Permanentă un tip de fraudă la modul: 10-15 voturi furate de la alianţa Dreapta Unită pe secţie. Adică, aproximativ 300.000 de voturi. Nu e foarte complicat. Când vor ajunge să numere europarlamentarele, mult după miezul nopţii, USR-istul va fi frânt, trezit de la 5 dimineaţa. Ailalţi vor face cu rândul. Reţineţi, la alegerile din 9 iunie vom avea 1 delegat de la opoziţie vs. 5 delegaţi de la putere ”, a declarat Cristian Ghinea, conform comunicatului de presă al USR.

La alegerile de duminică vor fi 19.870 de secţii de votare în România şi în străinătate. Fiecare partid are câte un delegat în secţii, doar că PSD şi PNL au schimbat, prin Ordonanţa de comasare a alegerilor, ce înseamnă „partid”, astfel încât să se asigure că PMP nu va avea reprezentanţi, în contrapartidă primind dreptul la delegaţi grupul minorităţilor naţionale.

Ca urmare a modificării legislative operate de PSD şi PNL, grupul parlamentar al minorităţilor naţionale ar trebui să găsească 19.780 de oameni care să-i reprezinte în secţii, mai spun reprezentanţii USR. Or, realitatea ne arată că delegaţii acestora sunt invariabil PSD sau PNL. La aceştia se adaugă faptul că UDMR a cedat, în cele mai multe judeţe, delegaţii la PSD-PNL.

Pentru a combate maşinăria de partid a PSD şi PNL, USR a pregătit o aplicaţie pe care o vor avea instalată pe telefon delegaţii Dreapta Unită în secţiile de votare, aplicaţie în care vor trebui bifate, în urma verificării, mai multe aspecte: de la faptul că ferestrele sunt sigilate la faptul că urnele vin goale şi nu cu voturi deja băgate. În acest fel, delegaţii Dreapta Unită vor putea semnala în timp real orice problemă sau suspiciune, vor putea documenta foto şi trimite instant sesizare.

„Avem echipe de jurişti care vor sta pe sesizări şi vor alerta procuratura şi Poliţia. Alegerile din 9 iunie prezintă un pericol ridicat de fraudă sistematică. Oamenii care sunt pregătiţi să participe la asta mai au timp să se gândească de două ori dacă merită să-şi rişte libertatea pentru aşa ceva. Aş vrea să ajungă acest mesaj la cei 79.480 delegaţi PNLSD şi anexe şi la cei 19.870 x 2 preşedinţi de secţii şi adjuncţi, teoretic independenţi: Oameni buni, nu vă riscaţi pentru Bode şi Greblă! Ştiu că voi credeţi că ăştia sunt eterni, dar aşa s-au crezut şi Ceauşescu, şi Năstase, şi Dragnea. Şi chiar dacă v-au promis imunitate, au mai promis şi alţii”, a conchis Ghinea, potrivit sursei citate.

Istoria ultimilor ani ne arată că, după fiecare rând de alegeri, au fost condamnaţi membri ai secţiilor de votare. De exemplu, în februarie 2021, au fost condamnaţi pentru fraudă electorală trei foşti membri ai unor secţii de votare din Ovidiu şi Lumina (judeţul Constanţa), dar şi şapte membri PSD din Vrancea.

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.