Alianţa Dreapta Unită va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi va raporta la Meta şi Google campania de fakenews şi propagandă declanşată de PSD şi PNL în ultimele săptămâni şi intensificată în ultimele zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este campania disperării din partea celor care ştiu că vor pierde toată puterea anul acesta. Ciucă şi Ciolacu sunt doi politicieni disperaţi, care se ascund în spatele propagandei. Sunt liderii unei alianţe toxice ce trăieşte din minciuni. Dacă ne uităm pe bugetele alocate de PNL, vedem că cheltuie mai mulţi bani pe minciuni împotriva Dreapta Unită decât pe promovarea propriilor candidaţi şi proiecte. Este evident că acest efort este direcţionat doar împotriva USR. Partide extremiste precum AUR sau SOS nu sunt ţinta unor astfel de atacuri din partea PSD-PNL, deşi aceştia susţin că luptă împotriva extremismului. Acum se vede care a fost adevăratul motiv al comasării: frica de Dreapta Unită”, a declarat Cristian Seidler, deputat USR şi coordonatorul campaniei USR pentru alegerile din 2024, conform unui comunicat de presă al formaţiunii.

Este vorba atât de campanii neasumate, mascate în spatele unor publicaţii sau site-uri anonime (precum psnews.ro), dar şi de reclame mincinoase. De exemplu, în ultimele trei zile au fost create şi promovate peste 100 de reclame mincinoase despre USR, reprezentând aproape jumătate din totalul de reclame promovate de PSD-PNL.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cât despre bugetele alocate pentru promovarea fakenews-urilor, acestea sunt mai mari decât cele pentru promovarea unor mesaje de campanie sau unor candidaţi. De exemplu, pentru un video în care mint că Vlad Voiculescu e milionar au investit 1.750 lei, iar pentru o reclamă cu candidatul la Primăria Generală, 250 lei.

„Vom sesiza Autoritatea Electorală Permanentă şi vom raporta campania de fake news la Meta şi Google. Adevăraţii milionari sunt Rareş Bogdan, cu o avere de 3,8 milioane de lei (fără terenuri sau conturile soţiei), din care un pic peste 1 milion de lei doar în colecţia de tablouri. Sau Vasile Dâncu. Ori Lucian Bode, secretarul general al PNL, omul cu căbănuţa de la Sinaia”,a mai spus Seidler, potrivit sursei citate..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.