Marcel Ciolacu a declarat, despre liderul AUR George Simion că se solicită singur la Parchet, se autodenunţă, „poate poate l-o întreba cineva de sănătate”. Preşedintele PSD a amintit de un banc la radio Erevan când era întrebat „tovarăşul Ceauşescu a fost ilegalist?” şi răspunsul era: „tovarăşul Ceauşescu a fost semiilegalist. Adică cum? El se pitea, dar nu îl căuta nimeni” şi a adăugat că Simion este în aceeaşi paradigmă şi „stă în stradă şi în faţa Parchetului, cere să fie audiat el neavând nicio calitate şi necăutându-l nimeni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Stau şi mă uit de două zile la abordarea unui om politic la televizor care singur se solicită la Parchet, singur îşi face autodenunţuri, poate poate cineva l-o întreba de sănătate ca să creeze şi el o emoţie înainte de alegeri. Mi-aduc aminte şi cred că ştiţi bancul pe timpul lui Ceauşescu, când întreabă la radio Erevan – «domnule, tovarăşul Ceauşescu a fost ilegalist?» Răspunsul era la radio Erevan – «tovarăşul Ceauşescu a fost semiilegalist. Adică cum? El se pitea, dar nu îl căuta nimeni». În aceeaşi paradigmă e domnul Simion acum. El stă în stradă şi în faţa Parchetului, cere să fie audiat el neavând nicio calitate şi necăutându-l nimeni. Exact bancul cu radio Erevan”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, într-un interviu acordat postului România TV realizat la volanul maşinii sale, într-o plimbare prin Capitală.

Chestionat dacă i se pare că George Simion e cel mai mare rău al României, liderul PSD a răspuns: „Nu. Dar România nu mai are nevoie de acest circ”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preşedintele AUR George Simion a venit, vineri, la sediul Parchetului General şi solicită să fie audiat de către procurorul de caz, în dosarul privind posibila falsificare a semnăturilor pentru Silvestru Şoşoacă. Reprezentanţii Parchetului General au precizat că „în cauza penală care face obiectul comunicatului de presă din data de 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală nu a dispus citarea persoanei în cauză”. Simion transmite live pe pagina sa de Facebook din interiorul clădirii Parchetului şi a adus cu el o pereche de cătuşe şi s-a întrebat „ ce fac? Mă leg singur? Îmi pun singur cătuşele”. Acesta a ameninţat că, dacă nu este audiat, va intra în greva foamei.

Simion a fost scos, vineri seara, din holul clădirii Parchetului General de către jandarmi. După ce a fost scos de către jandarmi din instituţie, el a anunţat că nu va pleca şi va organiza un mare protest în faţa sediului PÎCCJ, acuzând totodată că forţele de ordine au făcut un abuz.

Preşedintele AUR George Simion este vizat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) după ce ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă. Silvestru Şoşoacă a fost audiat  la Parchet, miercuri, în timp ce George Simion a scris, pe Facebook, că „vor să scoată AUR din listele electorale”.

Ulterior, candidatul independent la alegerile europarlamentare Silvestru Şoşoacă, plasat sub control judiciar de către procurorii Parchetului General pentru uz de fals şi fals în declaraţii, a afirmat, miercuri seară, că nu a ştiut că semnăturile pe care le-a depus pentru susţinerea candidaturii erau false.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.