Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a câştigat un nou mandat în fruntea administraţiei locale, el având un scor electoral de aproximativ 70%. Conform datelor oficiale centralizate în fiecare dintre secţiile de votare din municipiu, au existat secţii de votare în care peste 80% dintre cei care au mers la urne au votat cu primarul în funcţie, intrat în atenţia publică în urma exploziei depozitului de gaz de la Crevedia, deţinut de membri ai familiei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
După o scurtă perioadă de suspendare din PSD, în urma scandalului provocat de exploziile produse la depozitul de gaz petrolier lichefiat de la Crevedia, depozit deţinut de fiul său, Ion Doldurea a revenit în politică şi a câştigat, sub sigla PSD, un nou mandat la Primăria Caracal. 
El are un scor electoral de peste 70%. Datele oficiale centralizate în secţiile de votare din municipiu arată că în niciuna dintre acestea edilul în funcţie nu are mai puţin de 60% din voturi, existând secţii în care a fost votat şi de peste 80% dintre cei care au mers la urne. 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Ion Doldurea a avut patru contracandidaţi la alegerile locale de duminică, fiind vorba despre doi bărbaţi şi două femei care au intrat în cursa electorală din partea PNL, USR, AR şi partidului S.O.S. România.
Fiul lui Doldurea este unul dintre patronii firmei care opera depozitul de  gaz de la Crevedia unde în august 2023 s-a produs o explozie soldată cu moartea a şase persoane şi cu rănirea a peste 50, precum şi cu distrugerea sau avarierea mai multor imobile.
În urma dezastrului de la Crevedia, primarul din Caracal a fost suspendat, fără a fi exclus din PSD. De altfel, unii dintre cei mai influenţi lideri ai formaţiunii au făcut scut în jurul edilului. Secretarul general al PSD Paul Stănescu l-a susţinut  public pe primarul din Caracal. „Toţi avem copii. Dacă mă întrebaţi pe mine...nu ştiu ce face fiul meu, că are 36 de ani”, a spus Stănescu. Şi premierul Marcel Ciolacu i-a luat apărarea primarului PSD Doldurea. ”Dacă dumneavoastră credeţi că eu, preşedintele partidului, ştiu cu ce se ocupă copiii primarilor sau ce membri au GPL, vă înşelaţi”, a spus liderul PSD. La mai puţin de un an de la incident, Doldurea, care deţine unul dintre cele mai importante grupuri de firme de pe piaţa staţiilor GPL din România este numai bun de candidat.
Fiul său, Ionuţ Doldurea, care în acte  este unul dintre patronii firmei care opera depozitul de  gaz unde s-a produs explozia, îi consideră vinovaţi pe şefii care au coordonat intervenţia pompierilor, căci cum altfel s-ar explica faptul că a depus, prin avocat, plângere penală împotriva a trei comandanţi ai intervenţiei pe care îi acuză de abuz de autoritate prin care s-a adus o vătămare gravă intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului, neglijenţă în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.
Miercuri, Ionuţ Doldurea a fost trimis în judecată în dosarul exploziei de la Crevedia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.