Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a depus o plângere penală in rem, la Parchetul de pe lângă Judecătoria de Sector, pentru infracţiunile electorale comise în timpul votării de duminică din Sectorul 2. Plângerea vizează fapte grave precum cumpărarea de voturi şi distribuirea de buletine deja ştampilate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Există dovezi clare, inclusiv poze, care arată că au fost daţi bani de către candidatul PSD pentru cumpărarea de voturi. De asemenea, au fost distribuite buletine deja ştampilate. Aceste fapte au fost identificate în patru secţii diferite, ceea ce indică o acţiune coordonată a aceluiaşi partid. Este esenţial ca cei care au cumpărat voturi să fie traşi la răspundere", a declarat Radu Mihaiu, conform comunicatului de presă al USR Bucureşti.

Primarul a subliniat importanţa investigării acestor nereguli de către procurori pentru a clarifica circumstanţele în care s-au petrecut aceste infracţiuni electorale.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În plus, Biroul Electoral Municipal (BEM) a admis contestaţia depusă de Radu Mihaiu, iar Secţia 352 va fi renumărată. „Aceasta este o primă victorie şi mă bucur că cererea noastră de renumărare a fost admisă”, a afirmat Mihaiu.

USR Bucureşti reaminteşte că Sectorul 2 a înregistrat cele mai multe voturi anulate, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la corectitudinea procesului electoral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.