Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut discuţii cu comandantul-şef despre situaţia din regiunile Doneţk şi Harkov, el precizând că menţin controlul peste tot. Liderul ucrainean a vorbit despre nevoia de apărare aeriană, de sisteme de apărare suplimentare care ar putea atenua semnificativ dificultăţile pentru luptătorii săi şi ameninţarea la adresa oraşelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi am vorbit cu comandantul-şef despre situaţia din regiunile Doneţk şi Harkov, în special. Menţinem controlul peste tot.  Ucigaşii ruşi folosesc în mod activ bombe aeriene ghidate - în zona Chasiv Yar, în sectorul Pokrovsk, în zona Lyptsi din regiunea Kharkiv şi în alte zone de luptă. Acest lucru ne readuce din nou şi din nou la nevoia de apărare aeriană - de sisteme de apărare suplimentare care ar putea atenua semnificativ dificultăţile pentru luptătorii noştri şi ameninţarea la adresa oraşelor şi comunităţilor noastre. Acest lucru se referă, de asemenea, la pregătirea pentru tranziţia Forţelor noastre aeriene la noi aeronave de luptă”, spune oreşedintele Ucrainei în mesajul către popor. 
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Liderul Ucrainei arată că ”fac totul pentru a se asigura că va veni cât mai curând ziua în care vor putea adăuga puterea „Patrioţilor” în regiunile estice, în oraşele precum Harkov, Sumy şi altele.
 
”Sunt recunoscător tuturor partenerilor care înţeleg această necesitate a noastră şi importanţa ei - adevărata putere strategică a apărării aeriene în acest război. Putin nu are decât teroare. Aceasta este baza capacităţilor sale”, arată liderul ucrainean.
 
Potrivit lui Zelenski, ”fiecare limitare a potenţialului terorist al Rusiei este o constrângere la pace”.
 
”Armele noastre pentru apărarea poziţiilor ucrainene, eforturile noastre diplomatice comune de dragul formulei de pace, munca noastră pentru a trage Rusia la răspundere juridică pentru război - toate acestea aduc pacea mai aproape. Sunt recunoscător tuturor celor care sunt alături de Ucraina! Glorie tuturor războinicilor noştri! Mulţumesc tuturor celor care se alătură Forţelor de Apărare şi Securitate ale Ucrainei! Glorie Ucrainei!”, mai spune Volodimir Zelenski în mesaj. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.