Cu mai puţin de şase luni înainte de alegerile prezidenţiale americane, un sondaj publicat luni de The New York Times nu este deloc liniştitor pentru Joe Biden. Sondajul de opinie, realizat de Institutul Siena, arată că actualul preşedinte american este semnificativ în urma republicanului Donald Trump în cinci din cele şase "state decisive".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste state-cheie (swing states) joacă un rol esenţial la fiecare scrutin prezidenţial american, pentru că nu sunt niciodată câştigate în mod sigur de tabăra republicană sau de cea democrată. Voturile alegătorilor din Wisconsin, Pennsylvania, Arizona, Michigan, Georgia şi Nevada sunt, prin urmare, decisive.

Rezultatele lui Joe Biden sunt dezamăgitoare, întrucât se aşteaptă ca el să piardă peste tot, cu excepţia Wisconsin, unde îl devansează pe Donald Trump cu 2 puncte în intenţiile de vot (47% faţă de 45%).

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Dacă estimările din acest sondaj s-ar confirma, Donald Trump ar trebui să conducă doar în trei dintre aceste "state decisive" pentru a câştiga alegerile prezidenţiale. Asta presupune, de asemenea, că statele câştigate în 2020 vor fi câştigate de Trump şi în noiembrie anul viitor.

În anliza The New York Times, rezultatele acestui sondaj sunt o consecinţă a "impopularităţii" actuale a administraţiei Biden. Potrivit jurnaliştilor, minorităţile etnice şi tinerii sunt cei mai critici faţă de gestionarea ţării de către Joe Biden (inflaţie, creşterea inegalităţilor etc.) şi faţă de modul în care acesta gestionează conflictul israeliano-palestinian. Într-adevăr, 13% dintre alegătorii candidatului democrat în 2020 se declară dispuşi să nu-l mai voteze, din cauza poziţiei sale faţă de războiul din Gaza.

Donald Trump, pe de altă parte, rămâne puternic susţinut de un electorat stabil, "anti-sistem".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.