Turcia a început discuţii cu state europene pentru achiziţionarea a 40 de avioane de luptă Eurofighter Typhoon, după ce vânzarea de avioane F-16 de către Statele Unite a devenit incertă, a declarat joi o sursă din cadrul Ministerului turc al Apărării, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul turc al apărării, Yasar Guler, urma să discute joi, la Ankara, pe această temă cu omologul său britanic Grant Shapps, a precizat sursa citată.

Yasar Guler declarase la 16 noiembrie că Ankara poartă discuţii cu Spania şi Marea Britanie, iar acestea încearcă, la rândul lor, să convingă Germania, care s-ar opune acordului.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Turcia a mizat pe amânarea ratificării aderării Suediei la NATO pentru a obţine undă verde din partea Statelor Unite pentru vânzarea unor avioane de tip F-16, de care are nevoie pentru modernizarea forţelor sale aeriene. Guvernul american nu se opuen acestei vânzări, dar Congresul a blocat-o din motive politice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.