Secretarul general în exerciţiu al NATO Jens Stoltenberg, întrebat despre starea sănătăţii preşedintelui american Joe Biden şi capacitatea acestuia de a conduce prima putere a lumii, a refuzat vineri să se pronunţe, apreciind că orice comentariu din partea sa ar slăbi Alianţa Nord-Atlantică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu lucrez cu preşedintele Biden de ani de zile (...), ne-am întâlnit acum două săptămâni şi am avut discuţii bune în Biroul Oval” al Casei Albe, a declarat în faţa presei Jens Stoltenberg.

”Salut leadershipul său personal solid în susţinerea Ucrainei”, a subliniat el.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Însă, a adăugat el imediat, ”unul dintre motivele care explică de ce NATO este o Alianţă de succes este că noi ne ţinem mereu la distanţă de problemele politice naţionale”.

”Dacă încep să spun că ceva ce ar putea fi asociat unei dezbateri politice în curs în orice stat aliat, atunci n-aş face decât să slăbesc Alianţa”, a subliniat Jens Stoltenberg cu doar câteva zile înaintea summitului NATO de la Washington.

Preşedintele american Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, nu reuşeşte să şteargă impresia dezastruoasă pe care a lăsat-o săptămâna trecută într-o dezbatere electorală cu rivalul său republican Donald Trump, în vederea alegerilor prezidenţiale de la 5 noiembrie.

El urmează să acorde vineri un interviu foarte riscant, primul de după acest eşec în faţa miliardarului, în vârstă de 78 de ani.

Democratul a întâmpinat, în cele 90 de minute ale dezbaterii televizate CNN de la Atlanta cu miliardarul, dificultăţi de a se exprima, poticnindu-se în cuvinte şi pierzându-şi şirul gîndirii, un lucru care a declanşat un val de panică în Partidul său Democrat.

Cu patru luni înaintea alegeriilor prezidenţiale, democraţii se îndoiesc de capacitatea acestuia de a învinge, iar o majoritatea zdrobitoare a americanilor îl consideră incapabil să guverneze încă patru ani, în cazul unei victorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.