Peste 200 de jihadişti francezi au fost ucişi în zona de conflict în Siria şi Irak, potrivit unui bilanţ prezentat luni de oficiali din domeniul luptei împotriva terorismului, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă acest bilanţ, confirmat de o sursă din cadrul poliţiei, include  doar "morţi cunoscute" serviciilor din domeniul luptei împotriva terorismului, subliniază aceste surse, iar numărul real al francezilor ucişi în această zonă de conflict ar putea să fie mai mare.

Directorul Direcţiei Generale pentru Securitate Internă (DGSI) Patrick Calvar declara în mai, într-o audiere în Comisia Apărării din cadrul Adunării Naţionale (Camera inferioară a Parlamentului francez), că este "foarte dificil să se obţină indicii precise din cauza bombardamentelor".

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit unui ultim bilanţ, aproximativ 700 de jihadişti francezi sau rezidenţi în Franţa se află în această zonă. Între ei se află "275 de femei şi câteva zeci de minori", anunţa pe 11 septembrie premierul Manuel Valls.

Franţa, care se confruntă din ianuarie 2015 cu un val fără precedent de atacuri, este una dintre ţările care furnizează grosul batalioanelor jihadiştilor străini în conflictele din Siria şi Irak.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve aprecia în toamna lui 2015 că aproximativ 5.000 de europeni, provenind din Franţa, Germania, Belgia, Marea Britanie, Suedia şi Spania se aflau "între cei aproximativ 20.000 de combatanţi străini prezenţi" în această zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.