bancnote cu efigia lui Charles al III-lea au apărut miercuri în portofelele britanicilor, urmând să le înlocuiască treptat pe cele cu portretul mamei sale, Elizabeth a II-a, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portretul regelui urmează să apară pe noile bancnote de cinci, zece, 20 şi 50 de lire steline, rămânând asemănătoare bancnotelor actuale, anunţa maţi într-un comunicat Banca Angliei.

Aceste noi bancnote din polimer - care au înlocuit treptat bancnotele de hârtie în Regatul Unit începând din 2016 - urmează să cicule alături de cele cu portretul reginei Elizabeth a II-a.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ele urmează să fie imprimate puţin câte puţin pentru a le ”înlocui pe cele care sunt uzate”, se precizează în comunicat, în vederea ”minimizării impactului asupra mediului şi financiar” al schimbării monarhului.

Aceste noi bancnote se alătură monedelor cu efigia lui Charles al III-lea, care au intrat în circulaţie în decembrie 2022, la câteva luni după moartea mamei sale.

Începând de miercuri, membrii publicului îşi pot schimba bancnotele vechi cu cele cu efigia lui Charles la Banca Angliei, în limita a 300 de lire de persoană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.