Împăratul Naruhito al Japoniein şi soţia sa, împărăteasa Masako, au fost primiţi marţi, la începutul unei vizite de stat de trei zile în regatul Unit de către prinţul William la hotel, aşa cum vrea tradiţia, după care cuplul imperial s-a alăturat regelui Charles al III-lea şi reginei Camilla pe Horse Guards Parade, locul paradelor militare, după care regele şi împăratul au trecut trupele în revistă, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei au urcat apoi într-o caleaşcă şi au pornit către Buckingham.

În altă caleaşcă urmau împărăteasa Masako şi regina Camilla, îmbrăcate în alb şi purtând pălării elegante.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Împărăteasa purta o mască, deoarece este alergică la cai.

După un dejun în cerc restrâns, cuplul imperial a participat la o expoziţie organizată de Royal Collection cu opere legate de istoria Japoniei.

Cele două cupluri s-au reîntâlnit la Buckingham, la un dineuu de stat, în prezenţa altor membri ai familiei regale, inclusiv prinţul William, singur.

Kate Middleton, care a fost prezentă la ceremonia Trooping the Colour, contunuă să stea departe de atenţia presei, pentru a-şi urma un tratament de cancer.

Prinţesa Anne, prezentă mereu alături de fratele său Charles la vizite de stat, a fost spitalizată luni în urma unui accident de cal, care nu este grav, a ţinut să precizeze presa britanică.

Miercuri, prinţul Edward şi Sophie, ducele şi ducesa de Edinburgh îi primesc pe împărat şi împărăteasă la un banchet organizat de Primăria Londrei.

Naruhito şi Masako urmează să se prezinte joi la mormântul Elizabethei a II-a, la Capela St George, pentru a-i aduce un omagiu privat.

Vizita de stat de trei zile a împăratului Naruhito şi împărătesei Masako era prevăzută, iniţial, cu patru ani în urmă.

Regina Elizabeth a II-a urma să-i primească în primăvara lui 2020, dar pandemia covid-19 a condus la amânarea întâlnirii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.