Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat că nu crede că războiul în Orientul Mijlociu este inevitabil, dar dacă Israelul ar fi atacat, SUA ar ajuta la apărarea acestuia, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne-aţi văzut făcând asta în aprilie, vă puteţi aştepta să ne vedeţi făcând asta din nou", a spus el. "Dar noi nu vrem să vedem nimic din toate astea întâmplându-se. Vom lucra din greu pentru a ne asigura că facem lucruri care să contribuie la scăderea 'temperaturii' şi la abordarea problemelor prin mijloace diplomatice." 

Austin a precizat că este la curent cu informaţiile potrivit cărora liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Iran, dar nu a făcut alte comentarii.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Lloyd Austin a mai spus că nu a vorbit cu omologul său israelian, Yoav Gallant, în ultimele 24 de ore.

"Ceea ce am văzut de-a lungul frontierei, graniţa de nord cu Israelul, peste timp, a fost o preocupare a noastră", a răspuns Austin, întrebat despre tensiunile în creştere din Orientul Mijlociu. "Repet, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca lucrurile să nu se transforme într-un conflict mai larg în regiune."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.