Un mesaj RO-Alert a fost transmis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru locuitorii din judeţele Tulcea şi Constanţa, avertizând asupra riscului căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în urma unui atac al Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, în apropierea graniţei cu România. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că astfel de mesaje de alertă se emit când se consideră că există un risc, oricât de mic, pentru ca populaţia să poată lua măsuri pentru a se proteja. ”A da un mesaj noaptea pe un judeţ sau pe două judeţe întregi înseamă că a fost o motivare”, arată el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, duminică dimineaţă, la Digi 24, că se lucrează în strânsă colaborare cu reprezentanţii Ministerului Apărării, care monitorizează zona, iar când aceştia consideră că există un risc se emite mesaj Ro-Alert.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
”A da un mesaj noaptea pe un judeţ sau pe două judeţe întregi înseamă că a fost o motivare”, a subliniat el, menţionând că în astfel de cazuri nu este vorba despre ”un exces de zel”.
 
Arafat a adăugat că, dacă nu s-a întâmplat nimic, ”este foarte bine”.

El a argumentat că alertele se dau pentru că se consideră că este un risc, oricât de mic ar fi acesta, iar populaţia trebuie să ia măsuri pentru protecţie, una dintre ele fiind de a se îndepărta de pereţii exteriori şi de zonele cu geamuri.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În această seară a fost transmis un mesaj RO-Alert pe teritoriul judeţelor Tulcea şi Constanţa după ce structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atacat al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, în proximitatea graniţei cu România.  Mesajul transmite informaţii de avertizare şi de informare a populaţiei cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi măsuri de adăpostire în cazul în care situaţia o impune”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.
Ei au precizat că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României. 
”Facem menţiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României cu Uncraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale federaţiei şi ruse asupra teritoriului ucrainean şi ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional. Până la ora emiterii acestui comunicat nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112 în disteleceratul ISU Tulcea”, a precizat ISU Tulcea. 
 
Mesajul a fost transmis şi locuitorilor din municipiul Constanţa. 
”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată, 90 de minute”, este mesajul RO-Alert primit cu puţin timp înainte de ora 3 de locuitorii din municipiul Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.