Cancelarul german Olaf Scholz a făcut apel la un efort reînnoit pentru a aduce pacea în Ucraina, adăugând că atât el, cât şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au fost de acord în discuţiile recente cu privire la necesitatea unei noi conferinţe de pace care să includă Rusia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Cred că acum este momentul să discutăm cum să ajungem la pace din această stare de război, într-adevăr într-un ritm mai rapid”, a declarat Scholz într-un interviu acordat televiziunii ZDF.

El a spus că a avut o discuţie „foarte confidenţială” cu Zelenski. Relaţia cu el este bună, a precizat cancelarul german.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Scholz se află sub presiune pe plan intern după ce toate cele trei partide din coaliţia sa de centru-stânga au suferit pierderi dureroase în două alegeri regionale în urmă cu o săptămână, în timp ce grupurile care doresc relaţii mai bune cu Moscova au obţinut mai multe voturi.

Partidul naţionalist Alternativa pentru Germania (AfD) şi noul partid anti-sistem BSW, care se opune sprijinului militar pentru lupta Ucrainei împotriva invaziei ruse, au înregistrat victorii record.

Zelenski a declarat în iulie că îşi propune să aibă un plan gata în noiembrie pentru a permite organizarea unui al doilea summit internaţional pentru pacea în Ucraina şi a spus că reprezentanţii Rusiei ar trebui să participe.

În iunie, Ucraina a găzduit delegaţii din 92 de ţări la un prim summit, organizat în Elveţia, pentru a-şi prezenta planul de pace. Rusia, care a lansat o invazie la scară largă în Ucrainei în februarie 2022, nu a fost invitată la eveniment la acea dată şi l-a respins ca fiind o iniţiativă inutilă. Nici China nu a participat la summitul de pace din Elveţia, deşi susţine că doreşte să ajute la încheierea păcii.

După lansarea incursiunii ucrainene în regiunea rusă Kursk, Vladimir Putin a respins ideea de a negocia eventual o pace cu Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.