Li An Phoa, fondatoarea Drinkable Rivers, doreşte ca râurile lumii să devină atât de sănătoase din punct de vedere ecologic şi, prin urmare, suficient de sigure încât apa lor să poată fi băută. De aceea, în perioada 18 septembrie - 11 octombrie, Phoa şi partenerul ei, Maarten van der Schaaf, vor parcurge trei secţiuni diferite de-a lungul fluviului Dunărea. În drumul lor, se vor întâlni cu fermieri, elevi, pescari, oameni de afaceri, politicieni şi factori de decizie şi vor discuta cu ei despre viziunea lor privind o Dunărea bună de băut şi vor mobiliza oamenii să aibă grijă de fluviu. Promenada "Dunărea bună de băut" face parte dinproiectul european ”Restoration of the Danube River Basin for ecosystems and people from mountains to coast- Danube4all”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Invitaţie deschisă

Phoa şi Van der Schaaf invită pe oricine este interesat să se alăture plimbării lor. Ei vor explora ce înseamnă Dunărea pentru oamenii care trăiesc de-a lungul fluviului. Pentru a aduce conversaţia despre Dunăre la cină, Phoa şi Van der Schaaf vor rămâne la localnici care îi vor primi în casele lor. Programul zilnic al plimbării este publicat pe danube.DrinkableRivers.org.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Ştiinţă cetăţenească

Împreună cu copiii (şcolari), Phoa şi Van der Schaaf vor efectua, de asemenea, măsurători zilnice ale Dunării în scopuri ştiinţifice cetăţeneşti. Această experienţă este atât educativă, cât şi de implicare a oamenilor cu partea lor din fluviul Dunărea şi delta acestuia. Studiul va face parte din programul internaţional de ştiinţă cetăţenească Drinkable Rivers, care permite oamenilor să afle mai multe despre sănătatea râurilor lor. Partenerii locali din România vor continua să utilizeze acest instrument după încheierea plimbării şi vor urmări dacă starea de sănătate a Dunării se va îmbunătăţi sau nu.

Evenimente şi excursii Î

n afară de plimbările zilnice, Phoa şi Van der Schaaf vor organiza mai multe evenimente (publice). Pe 16 şi 17 septembrie va avea loc o excursie de două zile în laguna din Delta Dunării, în colaborare cu WWF România, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie Marină şi Geoecologie (GeoEcoMar) şi BOKU, Universitatea de Resurse Naturale şi Ştiinţele Vieţii din Viena, Austria. Pe 23 septembrie, WWF va organiza o excursie publică în zonele umede din Carasuhat, iar pe  4 octombrie GeoEcoMar va organiza un tur public în jurul lacurilor Carna şi Bistreţ. Evenimentul de închidere va avea loc pe  11 octombrie în Drobeta Turnu Severin.

Despre “Drinkable Rivers”

Li An Phoa (născută în 1980) a parcurs aproape 20.000 de kilometri pe jos pentru o lume cu râuri bună de băut. Li An este un ecologist şi filosof al sistemelor integrale. Ea este autoarea cărţii ‘Drinkable rivers, when the river became my teacher’ (”Râuri bună de băut, când râul a devenit profesorul meu”). Li An apare în filmul documentar care a fost realizat despre plimbarea sa de 1 000 de kilometri de-a lungul râului Meuse. Maarten van der Schaaf (născut în 1980) este scriitor şi jurnalist. Este coautor al aceleiaşi cărţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.