Armata israeliană a anunţat că a efectuat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, lovituri în sudul Libanului împotriva unor clădiri militare aparţinând mişcării islamiste Hezbollah, care a revendicat lansarea unei salve de rachete asupra unui oraş din nordul Israelului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„În cursul nopţii, forţele armate israeliene au lovit clădiri militare ale Hezbollah în regiunile Aitaroun, Maroun al-Ras şi Yaroun, în sudul Libanului”, a precizat armata într-un comunicat, afirmând că a interceptat mai multe rachete trase din Liban.

După ce Israelul a anunţat, la 1 septembrie, că Hamas a ucis şase ostatici, inclusiv un cetăţean american, administraţia Biden şi-a intensificat eforturile pentru a obţine un armistiţiu, pe care îl consideră imperativ.

Însă premierul israelian Benyamin Netanyahu rămâne inflexibil după ce a promis să distrugă Hamas. Şi aceasta în pofida presiunilor exercitate de o mare parte a populaţiei israeliene în favoarea unui compromis. Washingtonul a afirmat săptămâna aceasta că un acord de încetare a focului a fost aprobat în proporţie de „90%”. Dar fiecare zi care trece fără ca acesta să fie încheiat „riscă să deraieze un proces foarte fragil”, a recunoscut şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Războiul a făcut 40.939 de victime în teritoriul palestinian, potrivit Ministerului Sănătăţii al guvernului Hamas.

Potrivit ONU, majoritatea morţilor sunt femei şi copii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.