Premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis joi să mobilizeze o delegaţie care să negocieze eliberarea ostaticilor reţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza, anunţă biroul său, la o zi după ce mişcarea islamistă palestiniană a anunţat că a transmis mediatorilor noi ”idei” în vederea unei încetări a Războiului din Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul l-a informat pe preşedintele (american Joe) Biden cu privire la decizia sa de a trimite o delegaţie să continue negocierile în vederea eliberării ostaticilor”, anun ţă într-un comunicat biroul lui Benjamin Netanyahu, fără să precizeze unde urmează să aibă loc aceste negocieri.

”El a amintit că Israelul este înainte de toate hotărât să pună capăt războiului numai dacă toate obiectivele sunt îndeplinite”, se arată în comunicat.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Miercuri, mişcarea islamistă palestiniană Hamas a anunţat că a trimis mediatorilor noi ”idei” în vederea unei încetări a Războiului din Fâşia Gaza, devastată de aproape nouă luni de conflict armat.

Hamasul - care a preluat puterea în Fâşia Gaza în 2007 - a precizat că a evocat acest subiect cu oficviali din Qatar şi din Egipt şi că a avut contacte cu Turcia.

Israelul a confirmat că ”evalua” ”comentariile” Hamas cu privire la un acord în vederea unei eliberări a unor ostatici ţinuţi în Fâşia Gaza şi că le va răspunde mediatorilor.

Războiul în Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac fără precedent al Hamas, la 7 octombrie, care a antrenat moartea a 1.195 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui binlanţ întocmit de AFP în baza unor date oficiale israeliene.

În acest atac, 251 de persoane au fost răpite, iar 116 sunt reţinute în continuare în Fâşia Gaza, dintre care 42 au murit, potrivit armatei israeliene.

Ca represalii, Israelul a lansat o ofensivă în Fâşia Gaza, soldată până în prezent cu 38 011 morţi, în principal civili, potrivit unor date de la Ministerul Sănătăţii din Guvernul Hamas.

La 31 mai, preşedintele american Joe Biden a evocat un proiect al unui acord, pe care l-a prezsentat ca fiind israelian, implicând un armistiţiu şi eliberarea ostaticilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.