Suporterii turci de la sfertul de finală al Campionatului European împotriva Olandei au făcut semnul Lupilor Gri, acelaşi semn din cauza căruia jucătorul Merih Demiral a fost suspendat două jocuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mii de oameni au făcut gestul în timpul deplasării, dar şi pe stadion în timpul intonării imnului naţional turc, înainte de meciul de sâmbătă.

Poliţia din Berlin a declarat pe X că gestul, care este unul dintre simbolurile naţionale adânc înrădăcinate în cultura turcă, a fost "arătat masiv" de fani pe drumul lor spre Olympiastadion.

 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Valeska Jakubowski, a recunoscut că arătarea gestului nu este interzisă în Germania.

 

Fundaşul turc Merih Demiral, care a marcat ambele goluri pentru echipa naţională de fotbal a Turcie ci Austria, scor 2-1, în optimi la Euro 2024, a făcut semnul Lupilor Gri, fiind suspendat pentru două meciuri de către UEFA.

Federaţia turcă de fotbal s-a alăturat oficialilor guvernului turc pentru a denunţa suspendarea.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, prezent la meciul cu Ţările de Jos, i-a luat apărarea lui Demiral, afirmând vineri că fundaşul şi-a exprimat doar "emoţia" după ce a marcat.

Sâmbătă seară, Turcia a fost eliminată de Ţările de Jos în sferturile Euro-2024, scor 1-2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.