Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a anunţat cinci zile de doliu în urma morţii preşedintelui ţării, Ebrahim Raisi, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raisi a fost ucis într-un accident de elicopter într-o zonă muntoasă din nord-vestul Iranului, împreună cu ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian. Presa de stat a confirmat că aceştia au fost ucişi după ce elicopterul în care călătoreau s-a prăbuşit duminică. Ayatollahul Khamenei a declarat că a transmis condoleanţe „dragului popor iranian”.

Raisi, în vârstă de 63 de ani, fusese prezentat ca un potenţial succesor al liderului suprem.Mass-media de stat a declarat că vor avea loc alegeri pe 28 iunie pentru a alege un nou preşedinte. Între timp, vicepreşedintele Mohammad Mokhber a fost desemnat să asigure interimatul.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

De asemenea, cabinetul iranian l-a numit pe adjunctul ministrului de externe Ali Bagheri Kani în funcţia de ministru de externe interimar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.