Un atac rus nocturn cu drone a avariat instalaţii electrice în centrul şi vestul Ucrainei, antrenând noi întreruperi ale alimentării cu energie electrică, anunţă miercuri Ministerul ucrainean al Energiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste atacuri vizând infrastructuri ucrainene intervin după ce autorităţile au anunţat restricţii mai frecvente în vederea unei uşurări a unei reţele puternic micşorată de atacurile ruse.

”Inamicul a atins instalaţiile electrice din centrul ţării, iar restricţii de aplimentare au fost impuse”, anunţă pe Telegram Ministerul ucrainean al Energiei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În regiunea Liov (vest), echipamente şi linii electrice au fost avariate în acest atac nocturn, precizează ministerul.

Marţi, operatorul ucrainean Ukrenergo a anunţat întreruperi ale alimentării cu curent - miercuri - în întreaga Ucraină.

Aceste măsuri se extind pentru prima oară pe o perioadă de - 24 de ore -, după ce vizau până acum perioade orare mai reduse, în timpul vârfurilor de consum.

Comandantul Forţelor Aeriene, Mîkola Oleşciuk, anunţă miercuri că ”21 de drone de atac (de tip) Shahed-131/136” au fost lansate în noaptea de marţi spre miercuri împotriva Ucrainei.

Acest atac a rănit un bărbat în vârstă de 70 de ani în regiunea Liov, a cărui viaţă nu este în pericol, potrivit autorităţilor din zonă.

”El a suferit un barotraumatism, răni multiple din cauza unor schije de la drone şi mai multe fracturi. Starea sa este moderat gravă”, anunţă pe Telegram administraţia regională.

Săptămâna trecută, preşedintele ucrainan Volodimir Zelenski a annţat că aceste bombardamente ruseşti au înjumătăţit producţia electrică a Ucrainei din iarnă încoace.

Kievul le cere aliaţilor săi din Occident să-i  reconstruiască reţeaua electrică - un proiect care necesită investiţii importante - şi să-i furnizeze armament antiaerian suplimentar pentru a contracara atacurile Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.