Ucraina speră la decizii ”pozitive” din partea Uniunii Europene (UE), în urma recentelor alegeri europene, marcate de o ascensiune a extremei drepte, anunţă şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski Andrii Iermak, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sper ca încă o dată, dată fiind poziţia societăţii europene, ca alegerile şi marile decizii ale Consiliului European, Comisiei şi Parlamentului European să fie pozitive” în privinţa Ucrainei, a declarat presei, într-o videoconferinţă, marţi, Andrii Iermak, în condiţiile în care ţara sa se află în dificultate pe câmpul de luptă împotriva Rusiei.

În privinţa alegerilor din Franţa, unde extrema dreaptă, considerată mai apropiată Moscovei, este creditată înt-o poziţie de forţă, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean s-a declarat încrezător în ”susţinerea societăţii franceze”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a afirmat ca unul dintre cei mai mari susţinători europeni ai Ucrainei.

În Germania, majoritatea deputaţilor din Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) şi aleşii dinr-un partid suveranist de stânga au boicotat, la 11 iunie, imediat după alegerile europene, discursul în Bundestag, Camera inferiooară a Parlamentul german, susţinut de către Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean, care a efectuat o vizită la Berlin, la o Conferinţă Internaţională a Reconstrucţiei Ucrainei, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de succesele electorale ale formaţiunilor ”cu sloganuri radicale proruse”.

Acest lucru este ”periculos pentru ţările voastre”, a avertizat atunci Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.