IPJ Braşov desfăşoară joi 58 de percheziţii într-un dosar penal privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fiind utilizat modul de operare „smishing”, victime fiind clienţii mai multor unităţi bancare din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La acest moment, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, pun în aplicare 58 de mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fiind utilizat modul de operare „smishing””, anunţă IGPR.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Persoanele cercetate aU transmis mesaje text, prin care informaU persoanele vătămate că pe contul bancar ar avea o plată în aşteptare către un comerciant, fiind îndrumaţi să apeleze un număr de telefon asociat cu banca. Ulterior, persoanele în cauză ar fi obţinut datele cardurilor bancare, pe care le-ar fi folosit pentru a efectua tranzacţii frauduloase.
 
Activitatea infracţională a vizat clienţi de la mai multe unităţi bancare din România.
 
Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
 
Această amplă operaţiune a  Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov beneficiază de sprijinul Serviciului Criminalistic Braşov, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Braşov, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov, Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, dar şi de cel al serviciilor de investigaţii criminale şi al serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Gorj, Timiş, Hunedoara, Constanţa, Poliţiei Municipiului Târgu Jiu şi Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.