Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a ţinut un miting de amploare, sâmbătă, în New Jersey, unde i-a atacat pe judecătorul şi procurorul din procesul său penal de la New York, făcând în acelaşi timp aluzie la o serie de posibile politici economice pe care le va adopta, dacă va fi ales, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind în faţa a zeci de mii de susţinători pe o plajă răcoroasă de pe coasta Atlanticului - într-un fief conservator al statului preponderent democrat - fostul preşedinte a denigrat înfăţişarea procurorului Alvin Bragg şi a respins diferitele acuzaţii statale şi federale cu care se confruntă ca fiind o formă de persecuţie politică.

"Grasul Alvin, un tip corupt", a spus Trump, care este judecat pentru că ar fi falsificat înregistrări fiscale pentru a ascunde o plată contra tăcere făcută către vedeta porno Stormy Daniels, înainte de alegerile prezidenţiale din 2016 pe care le-a câştigat.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Trump l-a vizat şi pe judecătorul de caz, judecătorul Juan Merchan, acuzându-i pe amândoi că au acţionat la ordinul preşedintelui Joe Biden, rivalul său democrat în cursa prezidenţială din acest an - o acuzaţie pentru care nu există nicio dovadă. "Îi fac pe plac escrocului Joe Biden. Toate acestea sunt făcute de către escrocul Joe Biden", a afirmat Trump.

Judecătorul Merchan l-a amendat recent pe Trump cu 10.000 de dolari tocmai pentru că a încălcat un ordin de interdicţie care îi restricţionează declaraţiile publice despre martori, juraţi şi alte persoane implicate în acest caz şi l-a avertizat pe fostul preşedinte că îl poate încarcera pentru viitoare încălcări.

Cazul său penal de la New York este unul dintre cele patru procese penale - atât la nivel de stat, cât şi la nivel federal - cu care se confruntă Donald Trump, dar ar putea fi singurul care are şanse să se termine înainte de alegerile din 5 noiembrie. Fostul preşedinte a pledat nevinovat în toate aceste procese, prezentându-le ca fiind motivate politic.

PROMISIUNI ECONOMICE

Deşi fostul preşedinte le-a spus susţinătorilor că intenţionează să câştige în New Jersey, acest lucru este puţin probabil, având în vedere că Biden l-a învins în acest stat cu 16 puncte procentuale în 2020.

Dar Wildwood, unde a avut loc mitingul lui Trump, se află la mai puţin de 90 de minute de Pennsylvania, unul dintre cele mai disputate state ale naţiunii, şi este un loc popular de weekend pentru locuitorii din zona metropolitană Philadelphia. Trump s-a referit frecvent la Pennsylvania în timpul mitingului.

El a făcut aluzie la politici care includ o reducere a impozitelor şi noi tarife vamale, în cazul în care se va întoarce la putere. Relatând o conversaţie cu un director auto anonim care a construit fabrici în Mexic, Trump a spus că a promis taxe de 200% pentru unele maşini importate. Nu a fost clar ce ţări vor fi afectate de acest tarif sau dacă relatarea conversaţiei sale a reprezentat o propunere politică oficială, notează Reuters.

Casa Albă, la rândul ei, este ea însăşi pregătită să majoreze drastic tarifele pentru vehiculele electrice chinezeşti în zilele următoare.

"Am spus: Voi pune o taxă de 200% pe fiecare maşină care intră", a declarat Trump în faţa mulţimii.

Trump a mai spus că va opri proiectele eoliene offshore din New Jersey şi a promis că va pune în aplicare o nouă reducere de taxe, fără a oferi detalii.

Trump s-a pronunţat în favoarea prelungirii unei reduceri majore de impozite pe care a promulgat-o în 2017. Reuters a relatat în aprilie că Trump se gândeşte la o reducere suplimentară a impozitelor, măsuri orientate către clasa de mijloc. "În loc de o creştere a impozitelor Biden, vă voi oferi o mare reducere de impozite Trump pentru clasa de mijloc, clasa superioară, clasa inferioară, clasa de afaceri", a spus el.

"Încălzirea" mulţimii a fost făcută de guvernatorul din Dakota de Nord, Doug Burgum, cândva un rival în cursa primară republicană al lui Trump. De atunci, guvernatorul a devenit unul dintre principalii candidaţi la funcţia de vicepreşedinte al lui Trump, potrivit mai multor persoane care au discutat cu fostul preşedinte. În discursul său, Trump a părut să facă aluzie la faptul că Burgum va avea un rol important în administraţie. "Pregătiţi-vă pentru ceva, bine?" a spus Trump, în timp ce vorbea despre Burgum. "Pregăteşte-te", i-a spus lui Burgum direct.

CITEȘTE ȘI Trump spune că nu o ia în considerare pe Nikki Haley ca parteneră pentru candidatura la Casa Albă

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.