Trupe ruse au respins armata ucraineană din centrul Sievierodoneţului, un oraş-cheie în estul Ucrainei, pentru care luptă cele două armate, anunţă luni Statul Major ucrainean, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu susţinerea artileriei, inamicul a dat un asalt la Sievierodoneţk, a înregstrat un succes parţial şi ne-a respins unităţile din centrul oraşului. Ostilităţile continuă”, anunţă într-un buletin actualizat, luni dimineaţa, pe Facebook, armata ucraineană.

Guvernatorul regunii ucrainene Lugansk, a cărei capitală se află la Sivierodoneâk, Serghii Gaidai confirmă că forţe ucrainene au fost respinse din centrul oraşului.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Lupte de stradă continuă (...). Ruşii continuă să distrugă oraşul”, anunţă el luni într-o postare pe Facebook, publicând imagini cu clădiri în ruină sau în flăcări.

Bombardamente ruse au vizat uzina chimică Azot, în care s-au refugiat civili, şi au aatins staţii de epurare ale oraşului, precizează el.

În oraşul vecin Lîsîceansk, trei civili - inclusiv un băiat în vârstă de ţase ani - au fost ucişi în bombardamente în ultimele 24 de ore, anunţă guvernatorul.

Cucerirea Sievierodoneţului ar deschide Moscovei drumul către alt mare oraş din Donbas (est), Hramatorsk, o etapă importantă în cucerirea întregii regiuni, situate la frontiera cu Rusia, cucerită deja în parte de către separatişti proruşi în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.