Julian Assange a pus miercuri din nou piciorul pe teritoriul Australiei ca om liber, întorcându-se în ţara sa natală după ce a fost eliberat, aterizând miercuri, la ora locală 20.00 (13.00, ora României) pe aeroportul din Canberra, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Assange - încarcerat din 2019 în Regatul Unit - a fost primit cu strigăte de ”Te iubim Julian” şi mulţumiri din partea personelor prezente la ieşirea de pe pistă.

El purta un costum negru, o cămaşă albă şi o cravată gălbuie.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

Fostul informatician şi-a sărutat soţia la ieşirea din avion.

Premierul australian Anthony Albanese s-a declarat miercuri ”foarte satisfăcut” de înţelegerea cu justiţia americană prin care Julian Assange a pledat vinovat, care a pus capăt unei ”saga” judiciare de aproape 14 ani.

Potrivit acestei înţelegeri încheiate cu justiţia americană, avertizorul de integritate australian, fondatorul WikiLeaks, acuzat de publicarea a sute de mii de documente confidenţiale americane în anii 2010, a pledat vinovat de obţinerea şi divulgarea de infornaţii cu privire la apărarea naţională.

Julian Assange este un "om liber” în faţa justiţiei americane, în urma urma unei audieri, miercuri, la un tribunal federal american de pe Insula Saipan din arhipelagul Comunitatea Insulelor Mariane de Nord, un teritoriu neîncorporat al Statelor Unite 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.