Conferinţa Episcopilor din Franţa (CEF) cere miercuri ”să nu ne înşelăm în privinţa mizelor” în alegerile europene şi apreciază că ”nu avem dreptul să ne construim Europa noastră ca pe un ansamblu de state repliate asupra identităţii lor”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timp ce ne pregătim să ne alegem duminică reprezentanţii în Parlamentul European, să nu ne înşeăm în privinţa problemelor şi nici a mizelor”, cere CEF într-o ”Declaraţie” citită, la Bayeux, de ătre preşedintele acesteia, Eric de Moulins-Beaufort.

”Nu avem dreptul să ne construim Europa noatră ca pe un ansamblu de state repliate asupra identităţii lor, grijulii doar faţă de interesele lor”, se arată în această ”Declaraţie”, înaintea unei ceremonii ecumenice la Cetedrala din Bayeux, de comemorare a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Noi, europenii, mai mult ca alte popoate de pe Pământ, avem o datorie faţă de întreaga lume”, iar ”ceea ce facem cu continentul nostru trebuie să îi onoreze pe cei care şi-au pus viaţa în joc pentru noi”, adaugă espicopii, se arată în acest text transmis în avans.

”NOI, EUROPENII, TREBUIE SĂ SUSŢINEM LUPTA UCRAINEI”

Uniunea Europeană ”este bineînţeles departe de a fi perfectă”, însă ea constituie ”o zonă de liberă circulaţie a persoanelor, bunurilor şi ideilor (...) de care beneficiază aproape toţi” şi reprezintă o parte suficientă a omenirii pentru ca să ne permită să avem greutate împreună asupra dezbaterilor cruciale ale vremurilor noastre”, apreciază episcopii.

”Noi, europenii, trebuie să susţinem lupta Ucrainei, pentru a nu permite ca drepturile legitime ale popoarelor să se transforme în drepturi de predare şi de cucerire în favoarea unei rase, unei etnii, unei naţiuni mai mult sau mai puţin închipuite”, declară CEF.

Ea cere să se acţioneze în vederea unei ”traversări a crizei ecologice fără conflicte sângeroase”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.