Un bărbat a fost grav rănit, luni, în Munţii Tarcău, într-o zonă forestieră greu accesibilă. Pentru scoaterea victimei din zonă a fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor, care l-au transportat până la locul de unde a putut fi preluat de un elicopter SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Două echipaje Salvamont Neamţ au intervenit în zona Munţilor Tarcău.

”Conform datelor furnizate de apelant prin 112, victima a suferit un accident grav într-o zona forestieră greu accesibilă, probabil accident de muncă. Victima avea traumatism sever toraco-abdominal şi fractură de bazin, instabil hemodinamic, dar conştient”, a transmis Salvamont Neamţ.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Sursa citată a precizat că  evacuarea victimei pe cale terestă ar fi durat mai mult de patru ore.

”Zona fără comunicaţii a îngreunat şi mai mult operaţiunea declanşată la primele ore ale dimineţii. S-a reuşit efectuarea unei punţi de comunicaţii undeva într-un vârf din apropierea versantului care duce la Brătesul Unguresc de unde s-au putut trimite coordonatele la dispeceratul aero şi un punct de atarizare unde victima a fost transportată. În tot acest timp medicii de la TIM l-au intubat şi l-au ţinut în viaţă până când un elicopter a fost disponibil”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia au menţionat că elicopterul s-a deplasat de la Braşov, a atrizat fără probleme şi a preluatn victima.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.