Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a transmis luni, într-o convorbire la telefon, premierului israelian Benjamin Netanyahu că ONU este necesar să-şi joace ”deplin rolul” în sudul Libanului în vederea revenirii populaţiei civile şi i-a cerut ca ”un armistiţiu să aibă loc cât mai repede” în Liban, anunţă Palatul Élysée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Este necesar ca ”ONU să-şi joace deplin rolul în sudul Libanului, pentru a permite revenirea populaţiilor civile în gospodăriile lor, în siguranţă, se ambele părţi ale frontierei dintre Liban şi Israel”, i-a spus şeful statului francez lui Netanyahu.

Macron i-a cerut premierului israelian ”să fie păstrate infrastructurile, să fie protejată populaţia civilă şi să se stabilească cât mai repede un armistiţiu” în Liban, anunţăă preşedinţia franceză.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El a denunţat acţiunile armatei israeliene împotriva Misiunii ONU de Menţinerea Păcii în Liban (FINUL).

FINUL - din care fac parte 11.000 de Căşti Albastre - acuză armata israeliană de ”demolarea deliberată”, duminică, a unui ”turn de observaţie” la Marwahin, în sudul Libanului.

Săptămâna trecută, Misiunea ONU a acuzat trupele israeliene de faptul că a tras ”în mod repetat” şi ”deliberat” asupra poziţiilor sale.

MOARTEA LUI SINWAR, ”OCAZIE DE DESCHIDEREA UNEI NOI FAZE DE NEGOCIERI”

Cei doi au discutat şi despre situaţia din Fâşia Gaza.

Moartea liderului Hamas  Yahya Sinwar, considerat ”creierul” atacului de la 7 octombrie 2023 în sudul Israelului  - asasinat la 16 septembrie de către militari israelieni - este necesar să fie ”ocazia deschiderii unei noi faze de negocieri în vederea unui armistiţiu în Fâşia Gaza, obţinerii eliberării titiror ostaticilor şi permiterii unei trimiteri masive de ajutoare umanitare”, a subliniat preşedintele francez.

Emmanuel Macron s-a declarat hotărât să continue ”un dialog exigent cu autorităţile de la Teheran”, în contextul în care armata israeliană îşi lărgeşte ofensiva împotriva mişcării islamiste Hezbollah susţinută de Iran, după aproape o lună de Război în Liban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.