Două persoane au murit, iar alte 22 au fost salvate de poliţia portuară greacă în urma unui naufragiu al unei ambarcaţiuni cu migranţi la bord în largul Insulei greceşti Samos, la Marea Egee, în noaptea de duminică spre luni, anunţă Paza de Coastă greacă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Corpurile unui bărbat şi unei femei au fost recuperate din mare, iar alte 22 de persoane, 20 de bărbaţi şi două femei, au fost trabsferate tefere Poliţiei din Samos”, a declarat AFP o reprezentantă a biroului de presă al Pazei de Coastă.

Rafale puternice de vânt, (de (nivelul) şase pe (scara) Beaufort suflau în această regiune a Mării Egee de est, a precizat ea.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Samos, la fel ca alte insule greceşti situate în apropierea coastelor turceşti de vest, este un punct de trecre obişnuit al persoanelor care fug de război bşi sărăcie şi încearcă să intre în Uniunea Europeană (UE).

Accidentele implicând ambarcaţiuni cu migranţi la bord sunt frecvente în această traversare periculoasă între coastele celor două ţări.

Miercuri, doi bebeluşi şi două femei au murit în naufragiul ambarcaţiunii la bordul căreia se aflau, în largul Insulei Kos. Alte 27 de persoane au fost salvate, inclusiv presupusul trecător, care a fost arestat.

În septembrie, tre persoane au murit în largul Samos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.