Garda Naţională de Mediu anunţă, luni, că a înaintat o sesizare penală la adresa întregii comunităţi din Sinteşti, judeţul Ilfov, pentru arderile ilegale de deşeuri. Începând din 2022, în localitate s-au făcut peste 40 de controale, soldate cu amenzi de circa 4 milioane de lei, dosare penale şi confiscarea a 51 de tone de deşeuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Ilfov a înaintat o sesizare penală împotriva fenomenului arderilor ilegale de deşeuri, adresată întregii comunităţi din Sinteşti, judeţul Ilfov, unde, de-a lungul numeroaselor descinderi ale comisarilor GNM, au fost identificate fapte de incendiere, abandonare, aruncare, eliminare a deşeurilor în spaţii neautorizate, fapte prevăzute de codul penal. Sesizarea a fost documentată cu datele acumulate de instituţie de-a lungul numeroaselor descinderi, astfel punând la dispoziţia organelor de cercetare penală informaţii cât mai clare pentru pedepsirea făptaşilor, conform legii”, au arătat, luni, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, din 2022 până în prezent, s-au desfăşurat, în localitatea Sinteşti, 40 de acţiuni soldate cu sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4.000.000 de lei, fiind confiscate 51 de tone de deşeuri. De asemenea, au fost confiscate vehicule şi au fost deschise dosare penale.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cea mai recentă dintre aceste acţiuni a avut loc vineri, când au fost date amenzi în valoare de 90.000 de lei şi au fost confiscate aproximativ 6 tone de deşeuri feroase şi neferoase.

”Fenomenul colectării, deţinerii şi valorificării ilegale a deşeurilor este o problemă cu care ne confruntăm constant. Acest demers al colegilor de la Comisariatul Judeţean Ilfov, cu siguranţă, nu va rămâne fără consecinţe. Modul în care au documentat aceasta sesizare penală, reclamând un fenomen infracţional dezvoltat la nivelul unei intregi comunităţi şi faptul că a fost înaintată către Parchetul General - Biroul pentru Combaterea Infracţionalităţii de Mediu, structura cu care Garda Naţională de Mediu a avut rezultate excelente, îmi dă încredere să repet, tare şi răspicat: «Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie!»”, a transmis Andrei Corlan, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.