Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a fost primit de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi omologul său Rustem Umerov şi a anunţat un nou ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari destinat Kievului, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am revenit în Ucraina a patra oară ca secretar al Apărării, pentru a arăta că Statele Unite, alături de comunitatea internaţională, continuă să susţină Ucraina”, a scris pe X şeful Pentagonului.

”Sub conducerea lui Joe Biden, Statele Unite continuă să-şi crească susţinerea Ucrainei. Azi vreau să anunţ atribuirea unui program de ajutor prezidenţial (în valoare) de 400 de milioane de dolari (constând) în muniţie, echipamente militare şi armament destinate Ucrainei”, a anunţat el în cursul unei întâlniri cu Volodimir Zelenski.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Statele Unite înţeleg perfect consecinţele războilui lui Vladimir Putin asupra Ucrainei şi întregii lumi, a subliniat el.

”Vom continua să furnizăm o asistnţă conform Acordului bilateral de Securitate pe care l-aţi semnat cu preşedintele (american Joe) Biden”, i-a spus Lloyd Austin lui Volodimir Zelenski.

Vizita lui Lloyd Austin intervine înaintea alegerilor prezidenţiale americane de la 5 noiembrie, în cursul căreia fostul preşedinte Donald Trump, candidatul republican la preşedinţie, încearcă să fie reales într-o cursă strânsă împotriva vicepreşdintei în exerciţiu Kamala Harris, candidata democrată la preşedinţie.

Donald Trunp a anunţat că va fi mai reticent decât Joe Biden în continuarea susţinerii Ucrainei, cee ce ar putea lăsa Kievul fără cel mai mai mare susţinător militar şi financiar.

”Am văzut o susţinere bipartizană a Ucrainei în cursul ultimlor doi ani şi jumătate şi mă aştept deplin să continuăm să vedem o susţinere bipartizan în Congres”, a declarat Lloyd Austin, încercând să minimalizeze aceste îngrijorări.

Generalul cu patru stele în retragere a fost unul dintre cei mai fervenţăi apărători ai Ucrainei şi a contribuit la înfiinţarea unei coaliţii de zeci de ţări care a furnizat Kievului armament care l-au ajutat să aplice lovituri grele forţelor ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.